Společnost Wargaming propustila kreativního ředitele World of Tanks. Sergej Burkatovskij veřejně podpořil ruskou invazi na Ukrajinu. Učinil tak na Facebooku, ale příspěvek od té doby smazal. Uváděl v něm, že podporuje operaci ozbrojených sil Ruské federace, Doněcké lidové republiky a Luhanské lidové republiky.

Při tomto prohlášení zřejmě nemyslel na své kolegy. Wargaming má v hlavním městě Ukrajiny, Kyjevě, jedno z největších studií a zaměstnává více než 550 lidí.

„Sergej Burkatovskij vyjádřil na sociálních sítích svůj osobní názor, který kategoricky neodráží postoj společnosti,“ uvedl zástupce Wargamingu. „Byl propuštěn a ve společnosti již nepracuje.“

„Ve společnosti Wargaming je bezpečnost našich zaměstnanců nejvyšší prioritou. V současné době pomáháme a podporujeme našich více než 550 kolegů: poskytujeme jim náhradní ubytování, předčasné výplaty mezd, dodatečné prostředky na pomoc při cestování a přemístění. Pomáháme rodinám našich zaměstnanců při cestách do sousedních zemí a organizujeme pro ně ubytování,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Wargaming Kyjev věnuje 1 milion dolarů ukrajinskému Červenému kříži. Tyto prostředky budou použity na podporu ukrajinských nemocnic, lékařů, občanů, kteří byli vysídleni, a na další životně důležitá aktiva humanitární organizace podle potřeby. Pokud to situace bude vyžadovat, budeme schopni přistoupit k další humanitární pomoci.“

ZMĚNA REKLAMY

Společnost Wargaming, která má sídlo na Kypru a jedno z nejdůležitějších studií v běloruském Minsku, po zahájení invaze celosvětově zastavila veškeré reklamy a rozhodla se změnit jejich design. Z reklam byly odstraněny obrázky a záběry postupujících tanků a dalších vojenských vozidel.

Nedávno byla reklama obnovena. Z pochopitelných důvodů se reklama nezobrazuje lidem z Ukrajiny. „Bylo by nevhodné a necitlivé propagovat naše hry v zemi, jež je centrem tohoto konfliktu,“ dodal zástupce Wargamingu.