Studio Giants Software připravilo nový trailer k nadcházejícímu Farming Simulatoru 22. Video ukazuje nejrůznější zvířata, o která se na své farmě můžete starat.

Důraz je kladen zejména na úly. Včely, které je obývají, produkují především med, který lze následně prodat napřímo, nebo dodat ke zpracování do továrny na obiloviny. Tam se med s ostatními přísadami použije k výrobě křupavých snídaňových pochoutek. Pokud úl umístíte v blízkosti řepky, brambor nebo slunečnice, přispěje hmyz ke zvýšení výnosů.

Pozornost upoutají také hezčí modely krav, ovcí, koní, kuřat a prasat, stejně jako divoká zvířata pobíhající po lese. Pozorní pozorovatelé si v prvních sekundách traileru všimnou také aut, která se pohybují vyšší rychlostí než v předchozím díle série.

Podle vývojářů zvířata oživí vaši farmu, zpestří vaše hospodaření, různými způsoby generují dodatečný příjem, dávají vám možnost, jak se zabavit v zimě (pokud máte zapnutý sezónní mód), produkují zdroje pro výrobní řetězce (například vejce od slepic), produkují hnůj (levné organické hnojivo), na koních se můžete projet, mohou zvýšit výnosy vašich plodin, dávají vám důvod obkleknout si včelařský oblek a jsou roztomilá a huňatá (zejména ovce).

Skleníky různých velikostí se osvědčí zejména v zimě. Nejenže se postarají o pěknou barevnou podívanou, když oblast pokryje sníh, ale také poskytnou zemědělcům zdroj příjmů v tomto obtížném ročním období. Pokud je ovšem zaléváte.

Ve sklenících různých velikostí budete pěstovat saláty, rajčata a jahody. Pro každý produkt rostoucí uvnitř vašich skleníků můžete ručně nastavit režim produkce. Ve výchozím nastavení bude skleník "skladovat" zboží tak, že bude generovat palety plné salátu, rajčat nebo jahod. Poté se o ně musíte postarat ručně. Můžete také zvolit automatický prodej nebo jejich distribuci do výrobního závodu, jako je pekárna, k dalšímu zpracování.

Otázkou zůstává, zda bude možné pohladit psa. To se dozvíme nejspíš až v plné verzi. Ta s českými titulky vychází 22. 11. 2021 na PC, PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S a Google Stadia. Ve hře bude konečně multiplayer podporující hraní napříč platformami, takže budou moci spolu farmařit hráči na PC a konzolích.