Okaté kopírování není doménou pouze lehčích mobilních her, ale také velkých titulů z počítačů a konzolí. Jedná taková se s hrdinou Kratem z PlayStationu dostala do digitálního obchodu Xboxu. Jen se nejmenuje God of War, ale War Gods Zeus of Child a prodávala se za 4,09 dolaru. Když se informace začaly šířit internetem, tak hra z Xbox Store zmizela.

Otázkou je, zda se tomu dalo říkat hra. Někdo si s kopírkou nedal moc práce. Šlo o obyčejnou akci, kde se Kratos brání vlnám stejných nepřátel. Hru nelze dokončit, buď Bůh války zemře, nebo to hráč vzdá. Navíc chybí zvukové efekty a hudba a vše se odehrává v jedné nehezké aréně ze Star Wars, konkrétně jde o arénu Petranaki na planetě Geonosis. Autor si tedy nedal moc záležet a mimo jiné okopíroval i nepřátele, někteří připomínají Resident Evil.

Pokud by teď někdo chtěl nadávat na Microsoft, že něco takového umožnil prodávat, tak War Gods Zeus of Child se do digitálního obchodu dostalo díky programu Xbox Creators Collection, který umožňuje vydávat hry bez jakékoli certifikace. Program slouží pro malé vývojáře, jak vidno, občas ho někdo zneužije.

Podobný skvost se objevil i na PlayStationu 4, jmenoval se Life of Black Tiger a šlo o adventuru odehrávající se v džungli, na poli a v lese. Trailer je nadále dostupný na oficiálním YouTube kanálu PlayStationu. Bohužel, na PS Store jsem už hru nenašel.