Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Ve středu v deset hodin večer uvidíme gameplay záběry The Last of Us Part II v rámci State of Play. Neil Druckmann si pro nás připravil 20 minut, při kterých ukáže známé záběry i 8 minut dosud neviděných záběrů. Opět Sony upozorňuje, že nás nečeká nic nového o PS5.

- Valve připravuje speciální verzi své platformy pro Čínu. WIN.gg analyzoval nejnovější aktualizaci a našel podrobnosti o Steam China. Hráči z Číny budou na Steamu uvítány zprávou Čínské demokratické republiky, která je vyzývá k bojkotu škodlivých her, aby nepirátili a radí jim hrát umírněně. Tato informace se má zobrazovat po dobu pěti sekundu u každé spuštěné hry. Všechny přezdívky budou změněny na Steam ID a avataři mají být nahrazeny standardní Steam grafikou (otazník). Po řádném ověření mají mít uživatelé možnost mít vlastní přezdívku a fotografii. Steam China má rovněž automaticky blokovat hraní ve špatné denní době, například večer. Ovlivněny mohou být pouze některé hry.

Přečtěte si také: V nové detektivce bude Sherlock Holmes mladý, arogantní a naivní

- Na Steamu jsou dostupné stránky pro Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human. Všechny tři hry mají na Steamu k dispozici demoverzi, plné verze vyjdou 18. června. Mezitím studio Quantic Dream potvrzuje práci na „mnoha vzrušujících nových projektech“. Něco mají ukázat brzy.

- PlatinumGames by se nenechalo koupit Microsoftem/Xboxem. Majitelé japonského studia se bojí omezení svobody svého týmu. Atsushi Inaby, šéf PlatinumGames, nazval spekulace o koupi PlatinumGames bláznivými příběhy. Na druhou stranu se ale nebrání spolupráce s Microsoftem.

- Dnes v pět večer nás čekají první novinky v rámci Summer of Gaming od IGN.

- Microsoft vnadí na představení nového headsetu pro virtuální realitu, který vytváří HP a společnosti Microsoft a Valve na něm spolupracují. Dle dřívějších informací má jít o next-gen headset, který ponoří hráče do lepšího zážitku než u předešlé generace. Současně má jít o pohodlnější a kompatibilnější zážitek, který bude novým VR standardem. Má se za to, že půjde o přepracovanou verzi HP Reverb headsetu. Chytřejší budeme v pátek nad ránem.

Přečtěte si také: Remake Mafie a remaster Mafie 2 z pohledu naší redakce

- Český středověký RPG titul Kingdom Come: Deliverance nabízí pěkně zpracovanou grafiku, zejména, co se vegetace týče. Komunita pomocí modifikací dokáže ale grafiku ještě více vylepšit a přiblížit hru fotorealistické grafice. Podívejte se na video:

- Fyzická verze BioShock: The Collection pro Switch bude vyžadovat stažení minimálně 31 GB dat. 16 GB cartidge obsahuje hry BioShock Remastered, BioShock 2 Remastered a BioShock Infinite: The Complete Edition. Těch 31 GB bude pro další herní obsah a doplňky.

- Square Enix lákají na nové informace o sci-fi střílečce Outriders od People Can Fly. Každý měsíc se máme s hrou detailněji seznámit. První Outriders Broadcast je naplánován na 28. května, vysílat se bude na YouTube a Twitchi od 18:00. Hra má vyjít koncem letošního roku na PC, PS5, PS4, Xbox One a Xbox Series X.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY: