Jihokorejská společnost Krafton, která vlastní populární hru PUBG: Battlegrounds, koupila švédské studio Neon Giant zodpovědné za kooperativní akci The Ascent.

Akvizice je součástí plánu investovat do vývojových a servisních kapacit s cílem zajistit nepřetržitý přísun prémiových titulů. Jinými slovy, Krafton se nechce spoléhat pouze na PUBG, ale v budoucnu vydávat více her.

The Ascent je prvním titulem od Neon Giant, loni vyšel na Xbox Series X/S, Xbox One a PC, letos se dostal na PS5 a PS4. Víme, že tým pracuje na novém projektu. Půjde o střílečku z pohledu první osoby, jež je zasazena do otevřeného světa. Jde tak o ambicióznější hru.

Krafton v posledních letech koupil Unknown Worlds (Subnautica) a Striking Distance Studios (na 2. 12. chystají The Callisto Protocol).

V čerstvé tiskové zprávě firma uvádí, že má v aktivním vývoji řadu vysoce kvalitních konzolových a PC titulů napříč různými žánry, včetně Project Black Budget (PvPvE hardcore looter střílečka), Project Roam (multiplayerová PvPvE střílečka) a další hry Subnautica (adventura).

Kromě toho Krafton plánuje v Kanadě založit velké studio, které by vedlo vývoj projektu založeného na korejském fantasy románu The Bird That Drinks Tears od Lee Yeongdo. Tohle je již dříve zmíněný korejský Zaklínač, který vypadá hodně ambiciózně.