Xbox & Bethesda Games Showcase jede na plný plyn, a to už od samého začátku. Představena nám totiž byla blíže kooperativní upírská střílečka Redfall. O ní jsme se zcela nejvíce informací dozvěděli už během jejího formálního oznámení před rokem. Takže si rozhodně nezapomeňte přečíst naší dřívější novinku jako první.

Gameplay záběry ale dávají dobrý pohled na to, co nás vlastně v akci čeká. Vývojáři se dušují, že půjde stejnou měrou o kooperativní jako příběhově založený titul stavící na základech toho, pro co je studio Arkane známé.

Sám kreativní ředitel studia a hry Harvey Smith prozradil, že pro hraní sólo byla hra také dělaná. Můžete hrát sami pro více klidný a pomalý postup, nebo se spojit až se třemi přáteli pro „přátelské lovení upírů“.

Redfall je hra, ve které se lze skrývat, abyste se dostali k nepříteli, dosáhli dobrého vyvýšeného místa nebo se úplně vyhnuli boji," říká Smith. Není to čistě stealth hra, ale střílečka umožňující stealth. To se nám líbí, protože mít umělou inteligenci se simulovaným sluchem a zrakem vždy vede k zajímavým dynamickým herním momentům. Plížit se k nepřátelům, vyhýbat se jejich pozornosti, používat správné zbraně a typy poškození, rozhodovat se, kdy použít své šílené schopnosti, vědět, kdy přerušit boj a probodnout upíra, který zkameněl UV světlem, to vše je součástí takticky expresivní hratelnosti Redfallu."

Redfall vychází příští rok na PC, Xbox Series X a Xbox Series S. Dostupná bude také v Game Passu.