Microsoft krok po kroku vylepšuje novou generaci konzolí Xbox. Po informacích o testování aktualizované verze webového prohlížeče Microsoft Edge s Chromium, který umožní napojení na GeForce Now a Google Stadia - tedy možnost hrát PC hry z katalogu těchto služeb na konzolích, přicházejí zprávy o podpoře Dolby Vision.

Podporu Dolby Vision ve hrách na Xboxu Series X|S už v minulém roce prozradila společnost Dolby, když se nechala slyšet, že konzole budou Dolby Atmos podporovat od uvedení na trh, zatímco na Dolby Vision dojde v průběhu roku 2021. A tak se skutečně stane.

O testu Dolby Vision nejprve mluvili členové programu Xbox Insiders (takzvaní Alpha Ring). Netrvalo dlouho a Microsoft vše potvrdil, přes magazín Forbes prohlásil, že v letošním roce mají v plánu přinést podporu Doby Vision do obou svých konzolí nové generace. Brzy se máme dozvědět podrobnosti o fungování i datum zveřejnění.

Přečtěte si také: Pět her Bethesdy bude na Xboxu Series X/S těžit z FPS Boost

Co je Dolby Vision? Jednoduše řečeno jde o technologii vylepšující HDR, má poskytovat vyšší kvalitu obrazu než HDR10 - lepší jas, kontrast, barvy a hloubku. Podle Dolby má Dolby Vision do her přinést 40krát jasnější světlo a 10krát hlubší černou pro bohaté barvené světy, kouzelné lesy a opuštěné válečné zóny.

Podle dostupných informací se má Dolby Vision na Xbox Series X|S testovat prostřednictvím her Borderlands 3, Gears 5, Wreckfest a Halo: The Master Chief Collection. Někteří z testu pod rouškou anonymity uvádějí, že rozdíly jsou skutečně viditelné.