Už nějakou dobou zde máme remaster hry Dark Souls, jenže 18.10.2018 byla vydána i verze pro Nintendo Switch. Spolu s vydáním zde máme i launch trailer. Na rozdíl od verzí pro PlayStation 4 a Xbox One, kde se o remaster postaralo studio QLOC, u Switch verze byla práce přenesena na studio Virtuos. Bohužel se oproti ostatním konzolím nedočkáme 60FPS hraní, ale co bychom od tabletové konzole čekali, ne?

Pro ty, co nevědí, o čem že hra Dark Souls je, tak se na to společně podíváme. Jde o RPG hru s otevřeným světem, kde se ocitnete v kůži nemrtvého, který je na pouti za osudem svého druhu. Ve hře můžete být ve dvou formách: v lidské a v takzvané Hollow. Pokud máte lidskou formu a zemřete, tak po oživení se stáváte právě Hollow. Abyste nabyli nazpět lidskosti, musíte sehnat předmět zvaný „humanity“. Čím je však hra známá, je její obtížnost. Ta by se dala rovnat možní i naší Blackhole, ale jen možná.

Hru lze hrát i v multiplayeru, který získal své dedikované servery, a díky remasteru můžeme hrát až v šesti lidech. 

Doufám, že se dostanu k Nintendu Switch, abych si mohl hru vyzkoušet. A co vy? Chtěli byste si hru vyzkoušet, nebo to není váš šálek čaje?