Od víkendu se se objevují spekulace o problémech při vývoji Hogwarts Legacy, které mohou zapříčinit odklad na rok 2023. To samozřejmě spousta hráčů nerada slyšela. Pokud se také těšíte na akční RPG z kouzelnického světa Harryho Pottera, tak webové stránky Wizarding World znovu uvádějí, že Hogwarts Legacy vyjde v letošním roce.

Odklad na rok 2023 avizoval moderátor Colin Moriarty v podcastu Sacred Symbol. Jeho tvrzení podporoval samotný Warner Bros. tím, že o očekávané hře dlouhou dobu mlčí. Naštěstí teď mohou být fanoušci klidnější. Zdá se, že tak dlouho na výpravu do ikonické školy čar a kouzel v Bradavicích čekat nebudou.

Podle twitterového účtu AccountNGT, jenž jako první vyzradil Star Wars Eclipse od Quantic Dream, má Hogwarts Legacy na pulty obchodů a do digitální distribuce zamířit ve třetím čtvrtletí roku 2022. Vývoj má jít dobře.

Hogwarts Legacy připravuje studio Avalanche Software. Ambiciózní novinka od autorů Cars 3: Driven to Win a Disney Infinity byla oznámena na PlayStation 5 prezentaci v září 2020 a původně měla vyjít v roce 2021 na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Nicméně, 13. 1. 2021 byla odložena na neurčený termín v roce 2022.

Hra je vytvářena na Unreal Enginu a první záběry unikly už v roce 2018. V tiskových zprávách je nám slibováno pohlcující akční RPG s otevřeným světem zasazeným do 19. století, v němž se ujmeme role studenta, který drží klíč k prastarému tajemství, jež hrozí zničit kouzelnický svět. Tohoto studenta si budeme moci vytvořit podle svých představ, včetně pohlaví.

„Hogwarts Legacy je plné strhující magie, díky níž se hráči dostanou do středu jejich dobrodružství a stanou se kouzelnicí nebo kouzelníkem, kterého si vyberou. Budou rozvíjet schopnosti své postavy, ovládat mocná kouzla, zdokonalovat bojové dovednosti a vybírat společníky, kteří jim pomohou čelit smrtícím nepřátelům. Hráči se také setkají s misemi, které budou vyžadovat obtížná rozhodnutí a určovat, za čím stojí,“ dodává oficiální popisek hry.

Oficiální trailer s českými titulky