Valve se rozhodlo, že omezí možnost změny regionu na vašem Steam účtu. Hráči toho v minulosti využívali, aby si mohli některé hry koupit levněji. To ovšem končí.

To, že se hry na Steamu dají pořídit levněji, pokud si změníte region, není nic nového. Jedná se o takové menší obejití systému, díky kterému jste mohli na hře ušetřit klidně i pár stovek. Stačilo si změnit region a bylo. Společnosti Valve se to ale nelíbí a rozhodla se zakročit.

Region na svém účtu si budete moci změnit pouze jednou za tři měsíce, informuje Steam Database. Představitelé Valve zatím neoznámili, zdali budete při změně regionu omezeni počtem změn či si ho prostě budete moci změnit každé tři měsíce. Už od léta 2020 ale Valve vybízí hráče, aby používali k placení svých nákupů lokální platební metody.

Přečtěte si také: Steam má začít podporovat další měny, včetně české koruny

„Společnost Valve při dalším zásahu proti lidem kupujícím hry v levnějších regionech přidala omezení, jak často můžete změnit region svého účtu Steam,“ dočteme se v příspěvku od Steam Database. Region nemůže být změněn častěji než jednou za tři měsíce. Nákupy lze provést pomoci platební metody z vašeho aktuálního regionu.“

Změna regionu nebyla využívána pouze k levnějšímu nakupování. V jednu dobu totiž Valve nabízelo některý obsah pouze určitým regionům a geograficky blokovalo hry v EU. Za to začátkem letošního roku Valve společně s dalšími pěti společnostmi obdrželo od Evropské komise pokutu ve výši 7,8 milionu eur.

Změny ohledně měnění regionů byly do Steam launcheru implementovány ještě před začátkem velkých letních slev, které v tuhle chvíli již probíhají. Takže pokud vám ve vaší knihovně chybí nějaká hra, je ten nejlepší čas si ji pořídit. Letní slevy budou na Steamu probíhat až do 8. července/júla.