Zítra začíná třetí sezóna druhé kapitoly Fortnite. Než se hráči se sezónou rozloučili, měli možnost se zúčastnit speciální události The Device, která po několika odkladech sezónu ukončila a připravila populární battle royale akci na nový obsah. Událost přímo ve hře vidělo více než 12 milionů hráčů a dalších 8,4 milionu ji sledovalo na streamech v rámci Twitche a YouTube, i když spousta z nich také chtěla být přímo ve Fortnite, leč servery na takový nápor nebyly připraveny.

Pokud jste událost The Device neviděli, můžete využít záznamu a podívat se na vlastní oči, co se ve Fortnite vlastně stalo. Dle fanoušků šlo o zajímavý zážitek s biblickou zkázou. Největší radost ale způsobily cut-scény. Připravené filmečky ukázaly kancelář agentury z pohledu první osoby a Jonese. To je jedna z ikonických postav, která je součástí Fortnite od prvního dne. Když tohle lidé viděli, začali diskutovat nad tím, kdo Jonese namluvil. Později jsme dostali potvrzení. Byl to sám Troy Baker, tedy Joel z The Last of Us, Talion ze Shadow of War nebo Sam Drake ze série Uncharted.

CO BUDE DÁL?

Jisté je, že třetí sezóna Fortnite Chapter 2 začne zítra, ale jaký obsah nabídne, to zatím vývojáři neprozradili. Z různých náznaků od Epic Games se zdá, že se objeví Aquaman. Na jednom obrázku bylo vidět něco, co připomíná trojzubec. Ten se později potvrdil, když obrázek sdílelo několik vlivných lidí okolo Fortnite, zejména streameři. Na hráče tak nejspíš čeká další cross-over akce. Ve Fortnite už byl Batman, Avengers, Deadpool a X-Force. A Aquaman dává smysl i z pohledu toho, co se na konci druhé sezóny stalo (záznam úplně nahoře).

Spekulacím o kameře z pohledu první osoby nahrává zase již zmíněná cut-scéna z kanceláře. Doposud byl first-person pohled dostupný pouze v rámci určitých map v kreativním módu. Nyní se zdá, že se pohled první osoby dostane do hry a bude její součástí.

Díky PlayStation Store se můžeme podívat na obrázek třetí sezóny. Na něm vidíme známý autobus, jenž se vznáší nad vodou. Vzadu je vyobrazen malý tropický ostrov. Mnozí fanoušci poukazují na to, že ostrov v dálce vypadá podobě jako prostředí, které bylo k vidění již před rokem v rámci komediálního traileru (video úplně dole).

Jisté je jedno. Třetí sezóna druhé kapitoly Fortnite je za dveřmi a opět změní mapu této battle royale akce a přinese nový obsah pro všechny platformy.