Virtuální koncert amerického diskžokeje Steva Aokiho se konal 30. 11.  při příležitosti 30. výročí animované postavičky Sonica, která je známým výtvorem japonské firmy SEGA. Celá akce byla vysílána na platformy Twitch a YouTube, zajímavostí však je, že jste mohli využít i služby YouTube VR a ze show tak udělat něco, co je podobné skutečné akci, díky možnosti otáčení kamerou. Celý tento nápad zní na papíře skvěle, avšak ve skutečnosti se jednalo o velký neúspěch.

Problémy začínají už u vizuální stránky, Steve Aoki měl totiž za sebou různá pozadí, jež vypadala jako tratě ze samotných her. To samo o sobě není nic špatného, avšak postavičky, které po ní běhaly, působily chvilkama trochu zvláštně a nemotorně.

Fanoušky však nejvíce zklamalo, že za celé vystoupení zazněla jenom jedna remixovaná skladba z originálních her – Stardust Speedway z titulu Sonic CD. Nalijme si čistého vína, když se na koncertu s tématikou Sonic objeví jen jedna skladba z celé série, je něco špatně. Hodinové vystoupení tak působilo jako normální show s herním pozadím.

 Není tedy divu, že na YouTube se objevila spousta negativních komentářů„Mám pocit, že by mi mělo být odpuštěno za předpoklad, že se na Sonic koncertě vyskytne hudba právě ze Sonica. Zjevně jsem se ve svých předpokladech mýlil,“ stojí v jednom z nich.  

Na Twitteru se také objevilo mnoho vyjádření od zklamaných posluchačů. „Koncert Steva Aokiho ve spolupráci se Sonicem byla jedna z věcí, která mě doposud jako fanouška Sonica zklamala nejvíce.“

Záznam z koncertu je dostupný na YouTube, jestli vás tedy ohlasy davu neodradily nebo jste jen zvědaví, jak to celé vypadalo, můžete se podívat níže.