Po osmi letech od spuštění multiplayerové části gangsterské akce Grand Theft Auto 5 na PlayStationu 3 a Xboxu 360 se Rockstar Games rozhodl definitivně vypnout servery. Byla to jen otázka času, když si vezmete, že od roku 2015 není GTA Online na těchto platformách aktualizováno, a tudíž nedostává nový obsah.

K definitivnímu vypnutí serverů GTA Online pro PS3 a X360 dojde jde 16. 12. letošního roku, oznámil dnes Rockstar. Společnost v příspěvku na svém blogu uvedla, že se rozhodla servery pro konzole PS3 a Xbox 360 vypnout v době, kdy se připravuje na spuštění GTA Online pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Od 16. 12. 2021 se hráči nebudou moci přihlásit na servery. Kromě toho se po 15. 9. 2021 přestanou prodávat Shark Cards pro tyto staré verze hry.

Přečtěte si také: Hráči jsou připraveni kupovat hry za vyšší cenu, myslí si Take-Two

Rockstar pokračuje v podpoře a aktualizaci GTA Online pro PlayStation 4, Xbox One a PC. Navíc na 11. 11. tohoto roku bude GTA 5 a GTA Online vylepšeno a vydáno pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Vývojáři zdůrazňují, že tyto změny neovlivní postup a přístup k příběhovému režimu na obou platformách. Tím to ale nekončí, pokračovat nebude ani podpora online režimů her Max Payne 3 a L.A. Noire na PS3 a Xboxu 360.

Studio poděkovalo fanouškům za hraní a těší se, že komunita bude v dobrodružství v Los Santos pokračovat na novějších platformách.

GTA Online bylo poprvé spuštěno 1. 10. 2013 na PS3 a Xboxu 360.

Letní novinky pro GTA Online

Na podrobnější informace o velké letní aktualizaci pro GTA Online stále čekáme. Před měsícem Rockstar akorát prozradil, že se novinky budou týkat sportovního a estetického tuningu. S nimi souvisí více vozidel, další typy závodů s možností vyzvat ostatní hráče i nový underground sraz. Jen pozor, některé automobily budou pocházet z krádeží. Krom toho se budete moci zúčastnit série vícestupňových krádežích.

Neoficiálně se mluví o překvapení v rámci 20. výročí GTA 3. Fanoušci si tuze přejí remaster/remake této klasiky, ale reálnější je nějaký obsah související s GTA 3 do GTA Online.

KDY VYJDE GRAND THEFT AUTO 6?

Pokud očekáváte brzké vydání šestého dílu Grand Theft Auto, tak bohužel. Podle plánu vydavatelské společnosti Take-Two to vypadá, že nový hit Rockstaru by mohl spatřit světlo světa v období od dubna 2022 do března 2024.

Nedávno se spekulovalo, že bychom v GTA 6 mohli být za některé mise vypláceny kryptoměnou. Novou měnou mají platit zejména vysoce postavení lidé, kteří chtějí, aby jejich transakce nebyly vystopovatelné.