Společnost Riot Games si sobotní podvečer vybrala k tomu, aby nás informovala o spuštění strategické karetní hry z oblíbeného světa League of Legends. Bezplatný titul Legends of Runeterra bude na počítačích a mobilech k dispozici 30. 4. 2020. V den vydání bude fungovat hraní napříč platformami a účty. Vývojáři připravili novou sadu obsahující více než 120 karet, včetně nové oblasti.

Riot Games začnou brzy odhalovat nové karty a šampiony. Mezitím lákají, že od 28. 4. bude nový set dostupný v PC verzi, která v ten den obdrží aktualizaci pro verzi 1.0, a celkem hra nabídne 7 regionů, 35 šampionů a více než 400 karet.

Pokud jste se zúčastnili bety, tak o svůj obsah, ať už získaný nebo zakoupený, nepřijdete. S koncem bety rovněž začne nová sezóna.

PC: Pro hraní na počítači potřebujete 64bitový operační systém Windows 7, 8.1 nebo 10, procesor o frekvenci 3 GHz, 4 GB RAM a grafickou kartu s alespoň 512 MB VRAM.

Mac: Bude podporován později.

iOS: iOS9, Arm64 procesor. Nedoporučujete se zařízení s kapacitou 1 GB RAM jako jsou iPhone 5s, iPhone 6 a iPad Air 1. Hru na nich spustíte, ale při hraní může dojít ke snížení výkonu nebo chybám.

Android: OS 5.0, 2 GB RAM, grafický čip Adreno 306, jeho ekvivalent nebo lepší.