S novou generací konzolí a novou generací hráčů je pro společnosti výnosné oživit své legendární hry a přivést je zpět k životu ve vylepšeném grafickém kabátku s moderními funkcemi. Děje se to pravidelně a bude to zřejmě případ i Konami. Japonská společnost se sice v poslední době soustředí zejména na herní automaty, které jsou v její domovině populární, ale nezapomíná na ostatní hráče ze západu.

Co byste řekli tomu, že na PlayStation 5 a PC vyjde Metal Gear Solid Remake? Zatím jde pouze o spekulaci od RedGamingTech. Tenhle YouTube kanál se to měl dozvědět a vypadá to, že Sony pokračuje v zajištění exkluzivit pro svou novou konzoli. Nevíme ale, zda půjde o dočasnou nebo výhradní konzolovou exkluzivitu. Ale jak vidno, Sony investuje, aby zajistila exkluzivity pro svou konzoli nejen od svých vývojářů, ale také od jiných firem.

Zdroj je přesvědčen, že se první Metal Gear Solid (klasika PS1) vrátí jako plnohodnotný remake pro PS5 a PC. Nemá jít o běžný port nebo jednoduchý remaster. Na jednoduchý remaster to spíše vypadá u návratu Metal Gear Solid 2, Metal Gear Solid 3 a Metal Gear Solid 4.

Úvahu trochu potvrzuje tchajwanská ratingová agentura. V její databázi se objevily hry Metal Gear, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Substance a Konami Collector’s Series: Castlevania and Contra. Tyhle tituly mají být připraveny pro počítače a obrázky od agentury potvrzují obyčejný port.

Za zmínku také stojí, že se dlouho spekuluje o restartu Silent Hill. Sony se údajně měla dohodnout s Konami a svěřit vývoj svému japonskému studiu, ale tohle nikdo dosud nepotvrdil, spíše to mluvčí Konami popřel.

Mezitím fanoušci nabádají Sony, aby koupila Konami. I to se stát může, dle mého by ale spíše došlo k akvizici samotných značek, které by Sony mohla využít pro velké platformy, zatímco Konami by si ponechala práva na herní automaty.