Už to bude pomalu měsíc, co internet obletěla zpráva, že připravovaný remake prvního dílu Splinter Cella bude mít upravený příběh, aby více seděl moderním hráčům. To samo o sobě vystrašilo fanoušky, kteří od roku 2013 čekají na návrat kultovní akční stealth adventury.

Teď přichází druhý šok a komplikace. Z Ubisoftu po 11 letech odešel David Grivel, který byl vedoucím vývoje remaku Splinter Cella. Podílel se také na Splinter Cell: Blacklist (poslední díl série) a prsty má v Assassin's Creed Unity nebo Far Cry 6.

Dle Grivela nastal čas, aby opustil Ubisoft a vydal se vstříc novému dobrodružství. Bohužel nevíme, kdo dostane remake Splinter Cella na starost.

O hře samotné toho moc nevíme. Vzniká ve studiu Ubisoft Toronto (tým předtím vedl vývoj Far Cry 6) na Snowdrop enginu, který byl vytvořen pro The Division, ale postupně ho využily i tituly Mario + Rabbids Kingdom Battle či South Park: The Fractured but Whole. Jsou v něm vytvářeny také hry Mario + Rabbids Sparks of Hope, Avatar: Frontiers of Pandora, The Settlers a neoznámený projekt ze světa Star Wars.

Neoficiální zdroje tvrdí, že Ubisoft si při návratu Splinter Cella bere příklad z Hitmana od IO Interactive a chce, aby příběh Sama Fishera více zapadal do současnosti.

Remake Splinter Cella byl oznámen koncem loňského roku. Dozvěděli jsme se, že je v rané fázi vývoje, hodlá zachovat lineární styl, čerpat z bohatého obsahu značky a přinést grafiku a hratelnost nové generace.