Tak to bychom za sebou měli druhý den v rámci Summer of Gaming, který nám přinesl další nálož novinek a trailerů pro nadcházející hry. Velkou pozornost strhla komiksová cel-shadová střílečka XIII (které jsme se věnovali odděleně), mix komiksů a kyberpunku jménem Foreclosed, oznámení kooperativního multiplayeru pro Stronghold: Warlords nebo například taktické RPG The Iron Oath.

Přečtěte si také: Sledujte Warewolfa, krvavé Chivalry 2, středověké GTA, návrat Alexe Kidda nebo novou Yakuzu

KYBERPUNKOVÁ STŘÍLEČKA FORECLOSED MÁ POTĚŠIT PŘÍZNIVCE KOMIKSŮ

V rámci minuty a půl dlouhého traileru jsme se podívali na unikátní bojový systém akce Foreclosed, která se odehrává ve zvláštním světě inspirovaném komiksy a kyberpunkem. Hra má být určena pro obě skupiny hráčů a samozřejmě pro mnoho dalších.

Vývojáři ze studia Antab Studios se dále inspirovali u Deus Ex, Max Payne a Hardboiled od Franka Millera. Tvůrci svou hru popisují jako interaktivní grafický román, ve kterém bojujete proti byrokracii, která vám vzala identitu. Máte využít sílu svých implantátů a bojovat za svou svobodu. Titul má ukázat, co se stanete, když člověk ztratí svou identitu.

Hrajete za Evana Kapsona. Kvůli ztrátě identity přišel o práci a přístup do velké části města. Musí uniknout z města, než ho najdou a zabíjí.

Hráči mohou modifikovat nejen svou symbiotickou pistoli, ale také své superhrdinské schopnosti. Ty jim poskytuje mozkový implantát, jenž má každý obyvatel tohoto světa už od narození.

Foreclosed vyjde ve druhém čtvrtletí roku 2021 na PC, Nintendo Switch a zatím blíže nespecifikované konzole PlayStation a Xbox. Pravděpodobně na současnou i novou generaci konzolí od Sony a Microsoftu.

STRONGHOLD: WARLORDS VYJDOU V ZÁŘÍ S KOOPERATIVNÍM MULTIPLAYEREM

Válečná real-time strategie Stronghold: Warlords vyjde 29. září letošního roku pro PC skrz Steam. Dnes jsme se dočkali představení kooperativního multiplayeru. V něm budou dva hráči společně stavět, bránit a obléhat hrady. V multiplayeru můžete hrát společně proti jiným hráčům nebo proti umělé inteligenci.

Jak už víme z dřívějška, Stronghold: Warlords nás zavede na Dálný východ a zahrne japonské, čínské, mongolské a další středověké armády, které budou bojovat o své hrady. Potěší plná podpora Steam Workshopu, přes kterou půjde vytvářet a sdílet hrady, mapy a scénáře.

BLANKOS BLOCK PARTY SLIBUJE PÁRTY PRO KAŽDÉHO

Blankos Block Party je ztřeštěné MMO zaměřené na tvoření vlastního světa, budování, exploraci a především na obchodování a vyměňování zábavných, ale někdy i podlých vinylových postaviček Blankos. Ti žijí ve svém světě Junction a bezmezně milují zábavu. Čeká vás tak spoustu času stráveném sandboxovém světě, ve kterém bude především záležet na kreativitě a aktivitě hráčské komunity. 

Blankos Block Party je teprve ve fázi prvotního testování, na konci léta nám však vývojáři ze studia Mythical slibují uzavřený beta test, do kterého můžete získat přístup, pokud bedlivě budete sledovat jejich Discord. Prozatím se hra plánuje pouze pro PC, není však vyloučené, že budeme moci zapařit i na konzolích. Hra navíc bude zcela zdarma s možností nákupu in-game předmětů a kostýmů.

SPELLBREAK SE CHYSTÁ NA XBOX ONE A SWITCH

Fanoušci battle royale her možná znají Spellbreak. Hra je dostupná na PC a PS4. Koncem letošního roku se tahle magická akce rozšíří na Xbox One a Nintendo Switch. Všechny verze budou podporovat cross-play.

PŘEDSTAVEN TAKTICKÝ KRVAVÝ RPG TITUL THE IRON OATH

V tomhle taktickém krvavém RPG máte na starost vlastní žoldnéřskou skupinu disponující hrůznými kouzly a útoky. Ocitáte se v dynamickým a měnícím se světě s mnoha záhadami. Fanoušci RPG a pixel artů by si prý tenhle kousek neměli nechat ujít. Bojovat budete v tazích a vydání by mělo proběhnout letos na PC.

POHÁDKOVÝ HRDINA SAMURAI JACK ZÍSKÁVÁ SVOJI PRVNÍ HRU OD ROKU 2004

Samurai Jack je hrdina kreslené akční pohádkové série z přelomu tisíciletí od televize Cartoon Network. Ačkoliv tento seriál získal řadu mladých fanoušků, žádnou hru o tomto ztraceném bojovníkovu jsme zde již dlouhých 16 let neměli. To se však má brzy změnit.

V akční adventuře Samurai Jack: Battle Through Time, se stejně jako v seriálové předloze vydáme s naším hrdinou na cestu časem, abychom zastavili krutovládu vládce Akua. Pokud si ještě vzpomenete na seriál, tak vás určitě potěší, že hra navazuje tam, kde několik let zpátky skončil a se svými přáteli budete čelit známým protivníkům. 

Dnes máme k dispozici nové video, které nám ukazuje hned 9 minut záběrů přímo ze hry. Ta je evidentně inspirovaná hack-and-slash tituly. Jack pro svůj boj bude moci využívat různé zbraně, ale i objekty v prostředí. Velká řada věcí a prostředí bude inspirovaná originálním seriálem, aby vývojáři potěšili všechny fanoušky Samuraje Jacka. Dokonce se dočkáme i původního hlasového obsazení pro co nejvěrnější autenticitu. 

Samurai Jack: Battle Through Time bychom se měli dočkat ještě během letošního roku.

NICKELODEON KART RACERS 2 OPĚT POSADÍ ZNÁMÉ POSTAVIČKY ZA VOLANT

Známá rodinka kreslených postaviček The Nicktoons jsou zpátky a připraveni k závodu. Za volant mini autíček usednou postavičky jako je Spongebob v kalhotách, Želvy Ninja či Arnold z Arnoldových patálií. V dalším pokračování se dočkáme originálních tratí, závodění online a také zcela nových postav. Tento sequel si zahrajete na konzolích PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch již v říjnu tohoto roku.

STAR RENEGADES POTRÁPÍ VAŠE TAKTICKÉ JÁ

BRAVERY NETWORK ONLINE JE ZVLÁŠTNĚ VYPADAJÍCÍ „KOMPETITIVNÍ RPG”