Jednou ze strategií společnosti Epic Games pro získání uživatelů na Epic Games Store je pravidelná nabídka her zdarma. Díky právní bitvě mezi Epic Games a Applem nyní víme, kolik Epic za bezplatné hry zaplatil.

Podle dokumentů zveřejněných během soudního řízení společnost Epic Games za bezplatné hry v Epic Games Store utratila více než 11,5 milionu amerických dolarů do září 2019.

Nejdražší byly hry ze série Batman Arkham, za které Epic zaplatil 1,5 milionu dolarů. Těsně druhá je Subnautica za 1,4 milionu dolarů. Mutant Year Zero se dostal na milion a polský survival This War of Mine byl za 250 tisíc.

Podle interních informací hry Batman Arkham přivedly 613 912 nových uživatelů a Subnautica 804 052 nových uživatelů do Epic Games Store.

Za Super Meat Boy nebo RiME zaplatil Epic „jen“ 45 tisíc dolarů, zatímco For Honor od Ubisoftu stálo 63 tisíc dolarů. Zajímavé ještě je, že za Metro Redux nemusel Epic nic zaplatit. Možná hra zdarma byla zahrnuta ve smlouvě o dočasné exkluzivitě Metra Exodus.

Bohužel není známo, kolik stálo Grand Theft Auto 5. Víme jen, že o gangsterskou akci od Rockstar Games byl takový zájem, že obchod byl na určitou dobu nedostupný.

Je třeba poznamenat, že investice se Epicu vyplatí. Epic Games Store během několika měsíců získal téměř 5 milionů nových uživatelů, což je vzhledem k významu konkurenčního Steamu velký úspěch.

Od září 2019 nabízel Epic další hry zdarma, celková utracená částka k dnešnímu dni bude ještě vyšší.

Odhalení dalších podrobností se očekává v průběhu soudního sporu Epicu s Applem. Již víme, že Fortnite v roce 2019 vydělalo přes 9 miliard dolarů a do battle royale hitu se chystají další skiny:Samus z Metroid, LeBron James a Dwayne 'The Rock' Johnson.