Nějakou dobu se internetem nesou zprávy, že Sony odmítla podpořit novou hru Hidea Kojimy. Tvůrce ságy Metal Gear Solid a akční adventury Death Stranding se proto obrátil na konkurenční Microsoft a podle neoficiálních zpráv měl podepsat s Xboxem dohodu o záměru.

S informací přišel Jeff Grubb z VentureBeat, jenž už dříve psal o jednání mezi Kojimou a Microsoftem. Pokud byla dohoda o záměru skutečně podepsána, tak se jednání dostalo do další fáze. Nejedná se o finální vydavatelskou smlouvu, je třeba ještě doladit detaily, ale dohoda o záměru znamená, že ke spolupráci téměř jistě dojde.

Přečtěte si také: Death Stranding: Director's Cut dostal rating pro PlayStation 5

Dle spekulací by nová hra Hidea Kojimy pro Xbox měla využít cloud. Minulý týden Microsoft najal Kim Swift na pozici senior director divize Xbox Cloud Gaming. Vše prý s cílem pomoci Kojimovi s tvorbou další hry.

Před údajnou dohodou s Microsoftem se proslýchalo, že Kojima chystá hru pro Stadii, která by využila jedinečné funkce této platformy od Google. Z toho ale nešlo, když Google rozpustil divizi Stadie a rozhodl se neinvestovat do exkluzivit. Zdá se ale, že nová hra od Kojimy bude stavět na těchto základech a mísit různé společné prvky s Death Stranding, i když nepůjde přímo o pokračování tohoto nevšedního titulu, hráči mu přezdívají simulátor pošťáka.

V současné době nemělo dojít na konkrétní plány. Dohoda s Microsoftem má za cíl uvolnit kreativitu Hidea Kojimy, ale konkrétní hra ještě zelenou nedostala. To signalizuje, že známý japonský tvůrce je teprve na začátku svého dalšího projektu.