O kyberpunkové kočičí dobrodružství je velký zájem. Hra Stray se probojovala na vrchol přání na Steamu, kde vystřídala survival The Day Before. O kříženci The Division, DayZ a The Last of Us jsme se nedávno dozvěděli, že se na něm podílejí neplacení dobrovolníci.

Stray předtím nezaostávalo, bylo na druhém místě. Nyní se ale dostalo na první místo, což s největší pravděpodobností způsobilo odhalení data vydání a nedávná gameplay ukázka.

Ve Stray budete hrát za ztracenou, osamělou a od rodiny odloučenou zatoulanou kočku, která musí rozplést prastaré tajemství, které jí pomůže uniknout z dávno zapomenutého města.

„Stray je dobrodružnou kočičí hrou z pohledu třetí osoby, zasazenou do neonem osvětlených uliček rozpadajícího se kyberměsta a temného prostředí jeho pochybného podsvětí. Pohlédni na svět očima zatoulané kočky a interaguj s prostředím spoustou hravých způsobů,“ uvádí tisková zpráva.

KLÍČOVÉ PRVKY

- Zkoumej kyberměsto: Toulej se prostředím odshora dolů, braň se před nepředvídatelnými hrozbami a řeš tajemství tohoto nehostinného místa obydleného nenápadnými droidy a nebezpečnými stvořeními.

- Hlavně nenápadně: Na podivné obyvatele tohoto zvláštního světa budeš muset tu s mrštností, jinde s pošetilostí a občas i obrovskou protivností.

- Spřátel se s droidem: Během dobrodružství se kočka spřátelí s malým létajícím droidem známým pouze pod označením B12. S pomocí svého nového společníka bude mít větší šanci najít cestu ven.

Stray vyjde 19. 7. letošního roku na PC, PlayStation 5 a PlayStation 4. Hra bude také součástí předplatného PlayStation Plus úrovní Premium a Extra.