Kingdom Come: Deliverance od českého studia Warhorse již řadu let doprovází nemalé množství produktů, od puzzlů přes stavebnice až po cínové figurky. Expanze populárního RPG však ještě nekončí, jelikož se nově začala na obzoru rýsovat plnohodnotná desková hra, nazvaná jednoduše Kingdom Come: Deliverance - The Board Game.

Jedna stolní hra na motivy Kingdom Come už tu sice technicky vzato je, a to set pro kostkovou hru Farkle, který si mohli fanoušci pořídit na e-shopu vydavatele Deep Silver. Tentokrát se však jedná o tradičnější deskovku, která vzniká za spolupráce studia Warhorse a Boardcubator. Projekt slibuje možnost navštívit stejný svět, v němž se odehrává původní hra od Warhorse, tedy země Koruny české na počátku husitských válek.

Těšit se můžeme na kooperativní kampaň pro jednoho až čtyři hráče, bohatý příběh a plně kooperativní hratelnost. Během kampaně bude možné vyvíjet vlastní postavy a vydávat se s nimi na cestu, na níž čekají různé výzvy. Tvůrci slibují, že každý scénář kampaně bude unikátním zážitkem, zahrnujícím nové lokace i postavy. Velkým lákadlem hry má být také žijící svět, jehož obyvatelé reagují na akce hráčů. Ty mají ovlivňovat také příběh.

Svět deskové hry Kingdom Come, jehož lokace bude možné procházet dle libosti, má být dotvářen také speciální mobilní aplikací, jež hráčům nabídne při každém scénáři všechny potřebné informace. Autoři hovoří zejména o adaptivním ozvučení, které ovlivňují volby hráčů, nebo o profesionálně namluvených dialozích a konverzacích.

Jelikož při vzniku Kingdom Come: Deliverance hrál velkou roli Kickstarter, je poněkud symbolické, že na crowdfunding bude spoléhat také stolní adaptace. Nepůjde však o Kickstarter, ale o Gamefound, kde bude crowdfundingová kampaň spuštěna v průběhu příštího roku. S vydáním samotné hry se však počítá až v roce 2023. Jinými slovy, budeme si muset počkat i na pořádné ukázky podoby a mechanik deskovky. Dle dostupných informací se však dá počítat s vlastními kresbami a vizuálními prvky, jejichž autory jsou Radoslav Javor, Natálie Sodomková a Tomáš Duchek, tudíž by tvůrci neměli spoléhat jen na materiály vytvořené pro původní videohru z roku 2018. O design se pak postará Martin Řehořík a Jan Soukal.