Příběhová akční adventura Kena: Bridge of Spirits od malého amerického studia Ember Lab nebude žádný velký titul a pravděpodobně rychle zapadne pod lavinou silných AAA titulů od Sony a různých společností. Byla by ale škoda se tomuto akčnímu dobrodružství nevěnovat. Hráče zavede do okouzlujícího světa a vžijí se do role Keny, mladé průvodkyně duší, která se vydala na cestu do opuštěné vesnice, aby zde našla posvátnou horskou svatyni.

Hlavní úlohu v příběhu hrají drobní stvoření Rot. Jejich úkolem je vyvažovat rovnováhu rozkládáním tlejících prvků. Kena musí tyto tvorečky najít v bohatém světě plném starodávných ruin a vesnic, aby postupně rozšiřovala tým malých společníků. Ti totiž zlepší vaše schopnosti a umožní nové způsoby, jak přizpůsobit prostředí. Tvůrci vnadí na pohlcující zážitek, který bude možné projít za jeden víkend, ale přesnou délku hry jsme se zatím nedozvěděli.

Kena: Bridge of Spirits se detailně věnuje magazín Game Informer. Vývojáři z Ember Lab v rozhovoru prozradili některé aspekty hry a došlo i na výhody, které jim umožní PlayStation 5. Titul je popisován jako lineární zážitek bez otevřeného světa, ale s řadou rozbočovačů a cest, které umožní prozkoumat další prostředí.

Co se boje týče, ten bude rychlý a Kena v něm využije lehké, těžké i speciální útoky. Postupem hrou bude hlavní hrdinka své schopnosti vylepšovat a například hůl bude možné upgradovat na luk.

Malá stvoření Rot budou hráči pomáhat, včetně hádanek a navigace herním světem. Kena bude během hraní mluvit, o dabing se postarala zpěvačka, jež se podílela na soundtracku.

Jak byste pravděpodobně očekávali, mezi PS5 a PS4 verzemi budou vizuální rozdíly. Výkonnější hardware od Sony umožní vývojářům, aby se na obrazovce objevilo více postav, vizuálních prvků a lesy a listí bude na PlayStationu 5 hustší. Hra je postavena na Unreal Enginu 4 a na PS5 bude možné v jeden moment vidět až 100 drobných tvorů, což na PS4 možné není.

Autoři se také pochlubili, že PlayStation 5 zapne hru za přibližně dvě sekundy a při hraní nenarazíte na žádné obrazovky s načítáním, samozřejmě díky rychlému SSD disku, který je jednou z předností nové generace konzolí. Využity jsou také prvky ovladače DualSense v podobě haptické odezvy a adaptivních spouští. S DualSense byste měli pocítit věrohodnější a lepší vibrace a cítit, že máte v rukou zbraň.

Kena: Bridge of Spirits nemá stanovené datum vydání, Ember Lab očekávají vydání během několika následujících měsíců. Hra bude stát 60 dolarů/eur, nezahrne mikrotransakce a zahrajete si ji na PC (přes Epic Games Store), PS4 a PS5. Pokud si koupíte PS4 verzi, budete si moci stáhnout bezplatnou aktualizaci s vylepšením pro next-gen konzoli od Sony.