Jakmile se v novém traileru pro Cyberpunk 2077 na konci objevila postava, která dosti připomínala herce Keanu Reevese, všichni začali jásat a jásali ještě víc, jakmile skutečný Reeves přišel na pódium a musel obecenstvo trochu krotit, aby mohl sdělit připravené informace. Trochu mně to připomínalo situaci, když se na letošním mistrovství světa v hokeji ukázal Jarda Jágr a musel se pokoušet zachovat kamennou tvář, když fanoušci nechtěli přestat skandovat jeho personu. 

Reeves ve hře nebude ztvárnit ledajakou postavu. Jeho charakter je legendární rocker Johnny Silverhand (objevuje se už v deskové hře Cyberpunk 2020, z níž studio CD Projekt vychází) a ve hře bude mít klíčovou roli. Jeho slova z ukázky, tedy "Vstávej, k***a, je tu město na zničení," rozhodně nebudou jediná, která od něj uslyšíte. Navíc si Silverhanda můžete zvolit coby hrdinu vašeho dětství, až budete tvořit svoji postavu.

Reeves Johnnymu propůjčil nejen svůj vzhled, ale také pracoval na celistvém motion capturu. Vzhledem k jeho schopnostem u bojové choreografie se jedná o skvělou volbu.