S třetím dílem akční mlátičky Bayonetta od Platinum Games to vypadá… Zajímavě. Hra byla oznámená už na konci roku 2017 a od té doby jsme o ní neslyšeli v podstatě vůbec nic. Ticho je tak velké, že se řada fanoušků začíná ptát, jestli nebyl její vývoj potichu zrušen.

Tyhle obavy naštěstí nedávno rozmetl game director Hideki Kamiya v rozhovoru pro VGC. V něm jasně tvrdí, že se nic takového nestalo a na hře se stále tvrdě pracuje.

Jsem na Twitteru takže každý den vidím hodně komentářů. Jsem rád, že je ohledně [Bayonetty 3] stále takové nadšení a očekávání, ale jednu věc, o které bych chtěl teď promluvit, je trend, který začínám vídat; a to, že se lidé začínají ptát, jestli nedošlo ke zrušení hry. Chci, abyste všechny tyto obavy vzali a vyhodili je hned z okna, protože na hře stále tvrdě pracujeme a k jejímu zrušení v žádném případě nedošlo.

Blíže ale nebylo řečeno, kdy se o hře dozvíme více. Dost možná už v následujících měsících, možná si ještě budeme muset delší dobu počkat. Nicméně je dobré slyšet, že se na hře stále pracuje. A to konkrétně po boku dalších oznámených her Platinum Games - konkrétně Project G.G. a Babylon's Fall.

Bayonetta 3 byla oznámena exkluzivně pro Nintendo Switch, datum vydání je stále ve hvězdách.