Už delší dobu vydává Riot Games cinematic videa, ať už k vydání nové postavy, zahájení Championshipu (jedna z hlavních esport lig v této hře) a spoustu dalších. Nyní bylo vydáno video k zahájení nové sezóny 2020.Hudba hrající v tomto filmečku je předělaná písnička Warriors (ft. Imagine Dragons), která byla vydaná už v roce 2014 právě k Championshipu.

Samotné video částečně ukazuje to, že postavy v League of Legends mají vlastní příběh, který je mimochodem i v češtině rozsáhle a velmi poutavě popsaný na oficiálních stránkách hry.

Někteří by mohli vidět podobnost cinematiců s Blizzardem, a ano, Riot Games se poslední dobou snaží kvalitu právě těchto videí zvednout na co nejvyšší úroveň a je to vidět. Snad se jednou dočkáme i pořádného zpracování příběhů postav třeba i těmito videi. Konec konců Riot Games již ohlásilo i několik nových her, které spadají do, řekněme, universa League of Legends, včetně karetní hry Legends of Runeterra a dalo by se říct diablovky, což je krom cinematiků pro některé další „náznak, že se Riot snaží být novým Blizzardem.“

Více informací o připravovaných hrách od Riotu: