Morfujeme! Pokud tohle slovo znáte, sledovali jste seriál Strážci vesmíru, který vznikl před 28 lety (moje dětství). Kdyby vše šlo podle plánu, mohli jsme si před několika lety zahrát hru. Z Power Rangers měla být ambiciózní kooperativní akce v otevřeném světě, která měla zachytit energii, týmovou spolupráci a historii značky novým pohledem.

„V podstatě mělo jít o 'Arkham' Rangers... nebo Gotham Knights pět let před oznámením GK,“ prozradil Jason Bischof. Ten byl v té době ředitelem globálních franšíz ve společnosti Hasbro. Tím narážel na připravovaný titul Gotham Knights, jenž má vyjít v příštím roce.

Na projektu Strážců vesmíru se pod označením Nomad „pracovalo“ v roce 2016, ale samotný vývoj nikdy neproběhl. Hasbro pouze udělalo nezávislý průzkum a několik rozhovorů s vývojáři a vydavateli. Podle Bischofa šlo vše dobře, ale změny v zaměření Hasbra způsobily, že se na projekt Nomad zapomnělo.

Naštěstí se můžeme podívat na koncepty, abychom si udělali lepší představu o tom, co v Hasbro se Strážci vesmíru zamýšleli. V neposlední řadě Bischof dodal, že se příběh měl točit kolem napadení Eltaru a jeho osvobození skupinou Strážců z celého vesmíru. Na artworcích můžeme vidět hrdiny z různých fází seriálu.

Pokud někdo touží zavítat do kůže Strážců vesmíru, tak má možnost pouze v 2D bojovce Power Rangers: Battle for the Grid z roku 2019 pro PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch a Google Stadia. Ta připomíná Marvel vs. Capcom.