Generální ředitel Electronic Arts před investory o remaku Dead Space odmítl mluvit. Andrew Wilson řekl akorát, že hororové dobrodružství Isaaca je po Skate u fanoušků nejžádanějším návratem v portfoliu společnosti. S tím se nechtěl spokojit novinář Jeff Grubb z GamesBeat a prozradil více.

Při opakování známých informací (o všem jsme psali tady) Grubb prohlásil, že EA v současném plánu počítá s vydáním remaku Dead Space na podzim příštího roku. Vzhledem k nejistotám spojených s pandemii koronaviru je možné, že se hra malinko opozdí. EA ale usiluje o vydání v příštím fiskálním roce. Ten začíná 1. 4. 2022 a končí 31. 3. 2023.

Vydavatel se odmítl ke spekulacím vyjádřit. Podle Grubba bychom koncem roku měli vidět novou ukázku. Tak snad bude delší a detailnější než teaser trailer.

Jeff Grubb byl první, kdo informoval o tom, že v Motive Studios vzniká předělávka prvního Dead Space.

Vývojáři z Motive Studios chtějí zachovat ducha původního Dead Space. Koncepty konzultují s tvůrci původní hry, ale současně chtějí titul obohatit o nové prvky. EA oznámila remake Dead Space pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Vývoj vede šéf Assassin’s Creed Valhalla.