Grand Theft Auto 5 a přes tisíc modifikací. Chystá se dražba Nintenda Wii, které bylo vyrobeno pro britskou královnu. Saints Row The Third Remastered míří na Steam. Official PlayStation Magazine končí.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Kdy vyjde Grand Theft Auto 6? To je otázka, která má hodnotu zlata. Leaker ViewerAnon, který se specializuje na spekulace o filmových světech Marvelu a DC, se podíval na Rockstar Games. Na Twitter napsal, že společnost testuje své hry několik let a podle interních odhadů má být GTA 6 vydáno na konci roku 2023. Upozorňuje, že jde o informace, které se dozvěděl v loňském roce. Není vyloučeno, že pandemie covid-19 mohla prodloužit dobu vývoje. Pokud má pravdu, znamená to vydání GTA 6 dlouhých deset let po uvedení GTA 5 na PS3 a Xbox 360.

- Největší platformou pro Fortnite je PlayStation, odhalily dokumenty z právě probíhající právní bitvy mezi společnosti Apple a Epic Games. Konzole PS4 vygenerovala 46,8 procenta celkových příjmů Fortnite od března 2018 do července 2020. Xbox One je druhou nejdůležitější platformou s příjmem 27,5 procenta.

- 22. 5. na Steamu vyjde Saints Row The Third Remastered, potvrdil oficiální twitterový účet série. Titul vyšel před rokem na konzole a PC přes Epic Games Store.

- Alien Isolation 2 ve vývoji? Hru má chystat sama Disney. Než se ale začnete radovat z pokračování skvělého survival thrilleru, tak Disney v současné době hledá scénáristy, kteří se postarají o napsání příběhu. S informací přišli redaktoři serveru Small-Screen. Společnost údajně nemá v plánu přímo vývoj.

- Grey Warden v Dragon Age 4? Výkonný producent nového dílu se na Twitteru pochlubil konceptem s brněním a pláštěm Grey Wardena.

- Terminator Resistance Enhanced na PlayStationu 5 zabere dvakrát méně místa než PS4 verze. Původní verze měla 34 GB. Ta na PS5 má pouze 19 GB.

- Fall Guys na Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch vyjde později. Verze měly vyjít v létě, ale vývojáři na nich chtějí ještě pracovat a přidat cross-play.

- Střílečka Overwatch letos dosáhla na 60 milionů hráčů, pochlubil se Aarona Keller, který převzal otěže za Overwatch 2 od Jeffa Kaplana, ten nedávno Blizzard opustil. Tady je nutné zmínit, že Overwatch bylo několikrát zdarma. Tvůrci se nyní soustředí na druhý díl.

- Na serverech Sony se objevil day one patch pro Mass Effect: Legendary Edition. Podle dostupných informací má 11,8 GB ve verzi pro PS4. Patch je větší z důvodu toho, že jde o celou trilogii.

Přečtěte si také: Mall Craze: Česká simulace nákupního centra vybrala požadované peníze

- Parta nadšenců v nostalgické hry vytvořila vlastní online servery pro PS2 hry Ratchet & Clank: Deadlocked (u nás v Evropě pod názvem Ratchet & Clank: Gladiátor) a Ratchet & Clank: Up Your Arsenal (Ratchet & Clank: 3). Aktulně je podporována jen americká NTSC verze, ale pracuje se na implementaci evropské PAL verze. Lze se připojit, jak pomoci emulátoru, tak pomocí fyzické verze konzole. Připojení probíhá tak, že si hráč ve hře vytvoří nový síťový profil a změní DNS servery, poté může hrát s mnoha dalšími hráči. Servery jsou open-source na internetu, projekt je neziskový.

- Po 25 letech končí britská verze Official PlayStation Magazine. Šlo o jeden z nejdelších a nejpopulárnějších časopisů o hrách. Jeho členové současně založili časopis PLAY. Jediným rozdílem je, že již není oficiálně licencován. Nadále se budou soustředit na konzole, obsah a hry PlayStationu.

- Poznali byste, že jde o GTA 5? Bylo obohaceno více než tisícovkou modifikací. Příliš mnoho? Možná, ale výsledek je úžasný. Jen se podívejte:

- Britskému trhu za minulý týden dominují hry New Pokémon Snap, Returnal a Super Mario 3D World + Bowser's Fury. Následuje Mario Kart 8: Deluxe, Animal Crossing: New Horizons, FIFA 21, Minecraft (Switch), Grand Theft Auto 5¨, Ring Fit Adventure a Call of Duty: Black Ops Cold War. O New Pokémon Snap je 2,5krát větší zájem než o nejnovější spin-off Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX.

- Povedené RPG Greedfall bude vylepšeno pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Tuto informaci už dříve potvrdilo studio Spiders, které se nyní soustředí zejména na nové RPG s názvem Steelrising. Část týmů má ale chystat příběhové rozšíření. V tom nás čeká nový terén k prozkoumání, nový antagonista i nové příšery, zbraně a kostýmy. Alespoň to zmiňuje o neoznámené Gold Edition obchod RTV Euro AGD.

- Ratchet & Clank: Rift Apart se otevře handicapováním hráčům, podobně jako The Last of Us Part 2 od Naughty Dog. Vývojáři z Insomniac Games připravují možnost změnit si barevný gamut, zvětšit velikost textů, aktivovat automatické čtení nebo nastavit citlivost a mapování bezdrátového ovladače DualSense podle svých představ.

- Do aukce se dostala konzole Nintendo Wii, která byla vyrobena jako dar pro britskou královnu Alžbětu II. Konzole obohacena o 24. karátové zlato s hrou Big Family Games se ale do rukou královny nikdy nedostala. Místo toho si našla domov u vášnivého sběratele. Ten ji nyní prodává. Na eBay je vyvolávající cena 300 tisíc dolarů (přibližně 6,5 milionu korun).