Mapa s časy vydání remaku Mafie s českým dabingem, autor Mortal Kombatu chválí Xbox Series S, recenze na indie hit Spelunky 2, nové hry do Xbox Game Passu a uvedení na Android nebo japonská reklama na Crash Bandicoot 4.

Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Ed Boon, autor krvavé bojové série Mortal Kombat, je nadšen z Xboxu Series S. Dle jeho slov může nejmenší Xbox v historii být velmi úspěšný z hlediska prodejů. Cenovka 299 dolarů/euro (u nás 7999 Kč) je totiž hodně nízká. Boon přirovnává Series S k levnějším iPhonům jako jsou modely 11 a SE. Přitom Series S si zachovává špičkovou technologii.

- Kdy si budeme moci zahrát Mafia: Definitive Edition? Na oficiálním twitterovém účtu se objevila mapa. U nás bude hra odemčena 25. 9. od jedné hodiny ranní. Předběžné stažení na konzolích bude dostupné krátce před vydáním.

- Spelunky 2 mají první recenze. Dnes bude hra dostupná na PS4 a od 29. 9. na PC. IGN udělilo 10/10, 9/10 dal Game Informer, 4,5/5 USGamer a britský Eurogamer vzkazuje, že by si pokračování indie hitu neměl nechat nikdo ujít.

- Microsoft se chystá investovat spoustu peněz do něčeho velkého. Nejde ale o akvizici. Místo toho může jít o zásadní titul do Xbox Game Passu. Slyšel o tom novinář Jeff Grubb z VentureBeat a jeho slova potvrdil Imran Khan.

Přečtěte si také: Štědrá nadílka. Game Pass dostane remake Dead Space i Cities: Skylines 2

- Xbox Game Pass se pěkně rozrůstá. Microsoft láká na Company of Heroes 2 (od 17. 9. pro PC), Destiny 2: Shadowkeep & Forsaken (od 22. 9. pro konzole a Android), Halo 3: ODST (od 22. 9. pro PC a Android), Night in the Wood (od 24. 9. pro PC, konzole a Android) a Warhammer: Vermintide 2 (od 24. 9. pro konzole a Android).

- Máme tu trhlou reklamu na Crash Bandicoot 4: It's About Time, která je určena pro japonské hráče. Podívejte se na taneček Crashe:

- Jak už to tak bývá, koncem měsíce opustí Xbox Game Pass několik her, konkrétně: Bad North (konzole a PC), DiRT Rally 2.0 (konzole a PC), Dishonored 2 (konzole a PC), Panzer Dragoon Orta (konzole), Westerado: Double Barreled (konzole) a Yooka-Laylee (konzole).

- Když už jsme u Xbox Game Passu, tak předplatné bylo spuštěno pro Android. V rámci služby si můžete zahrát 172 her, včetně Zaklínače 3, A Plague Tale: Innocence, DayZ, DiRT 4, F1 2019, Forza Horizon 4, Frostpunk: Console Edition, série Gears of War a Halo, Grounded, Middle Earth: Shadow of War, Metro 2033 Redux, Mortal Kombat 8, MudRunner, Shadow Warrior 2, Surviving Mars, Terraria, The Surge 2, Wasteland 3 a mnoho dalších.

- Microsoft chtěl koupit Bungie s Destiny a dostat vývojáře opět na svou stranu. To se ale nepovedlo. Hodnota studia, které vytvořilo Halo a Destiny, roste a americká společnost po opakovaných pokusech vzdala svou šanci, uvedl to Jeff Grubb. Zakladatel Bungie na to reagoval a prohlásil, že se nic takového nestalo (fake) a Microsoft se je nepokoušel koupit.

- Příští týden, konkrétně 22. 9., vyjde Halo 3: ODST pro Windows 10 v rámci Halo: The Master Chief Collection.

- Tony Hawk's Pro Skater 1+2 je nejrychleji prodávaným dílem série. Podařilo se překonat hranici milionu prodaných kusů za necelých deset dnů, oznámil Activision Blizzard na Twitteru. Hra vyšla na PC, PS4 a Xbox One od autorů remaku Crashe a Spyra ze studia Vicarious Vision.