Na webových stránkách studia Kojima Productions a ve VR Tour dnes začínajícího Tokyo Game Show 2022 se objevil tajemný obrázek s logem mostu a týmu pod vedením Hidea Kojima. Tvůrce Metal Gear Solid a Death Stranding může lákat na svou novou hru.

Kojima si rád hraje s fanoušky na kočku a myš, zejména na svůj twitterový účet často dává záhadné materiály, jenž nesouvisejí s jeho projekty. Teď je to ale jiné.

Ve virtuální tour letošního TGS nechybí stánek Kojima Productions s maskotem Ludens a pokojem Sama se sprchou, stolem a dalšími věcmi z Death Stranding. Na bílé zdí se pak nachází obrázek s ženou, které obličej zakrývá slovo „Kdo jsem?“. Když se na obrázek ve VR uživatel zaměří, dovede ho na oficiální stránky japonského studia se stejným obrázkem.

Podle aktivní komunity je na obrázku herečka Margaret Qualley, která v Death Stranding ztvárnila postavu Mama. Nasvědčují tomu nejen podobné rysy obličeje, nýbrž také dřívější informace od insidera Toma Hendersona. Ten v červnu tohoto roku tvrdil, že viděl nový horor Hidea Kojimy. Jmenovat se má Overdose a vystupuje v něm v modrých šatech právě Margaret. Henderson měl vidět postavu procházet temnými chodbami s baterkou z pohledu třetí osoby. Na konci bylo napsáno Game Over, A Hideo Kojima Game a Overdose.

Jiní si myslí, že se na obrázku skrývá herečka Elle Fanning (Wikipedia) a do celé hádanky má být zapojen i režisér filmu Nope (Nene), Jordan Peele. Vede je k tomu podobný font otázky na obrázku se zmíněným snímkem. Kojima neskrývá porozumění a spolupráci s režisérem Nicolasem Windingem Refnem, který Fanningovou často obsahuje do svých filmů. To jde ruku v ruce s nedávnou fotkou, na které je Kojima, Geoff Keighley a Jordan Peele při společném videohovoru. Abychom to měli prozatím kompletní, tak obrázek sdílel Keighley.

Tak uvidíme, zda se něco v následujících dnech dozvíme. Na dnešní japonské prezentaci Xboxu o projektech Kojimy nepadlo ani slovo. Zapomenout bychom neměli ani na to, že ve vývoji by mělo být pokračování Death Stranding.