Fanoušci System Shocku zůstávají nadále napjati a čekají, kdy se dozví nové informace o třetím díle, který v roce 2015 oznámilo studio OtherSide Entertainment pod dohledem kreativního ředitele Warrena Spectora. Autor prvního System Shocku a Deus Ex ale o System Shocku 3 mlčí. Místo toho se pochlubil vývojem nového projektu.

To do nadějí na System Shock 3 vláká zásadní klín. Každopádně, „průkopník, který stojí za vlivnými tituly jako System Shock a Deus Ex, pracuje na strhující simulaci založené na zcela nové licenci,“ uvádí se v tiskové zprávě.

„Fanoušci mých děl přesně vědí, co mohou očekávat: bohatý svět a poutavý příběh, kde budou klíčové hráčské volby a herní styl,“ dodává sám Spector.

Gameplay teaser na System Shock 3

Také jsme se dozvěděli o nové posile. Jeff Goodsill nastupuje do OtherSide Entertainment na pozici generálního ředitele. Jeho úkolem bude řídit růst nezávislého studia a dohlížet na produkci nadcházejících titulů pro konzole nové generace a PC, včetně Spectorovy nové hry.

Goodsill se podílel na hrách Nascar Racing, Titan Quest, Warhammer 40,000: Dawn of War a Age of Empires 2. V posledních šesti měsících v OtherSide působil jako strategický poradce.

„Jako poradce z nás Jeff již udělal efektivnější vývojářské studio,“ řekl Spector. „Jako člen týmu na plný úvazek nám bude neocenitelným pomocníkem při dosahování našeho cíle stát se špičkovými vývojáři her, které umožňují hráčům vyprávět jejich vlastní příběhy prostřednictvím hraní.“

Něco málo nám může napovědět hlavní artwork. Na něm vidíme obrovskou velrybu a piloty na nějakých zvířatech. Spekuluje se, zda velryba nebude mít funkci jakési základny/města pod vodou. Také jste si vzpomněli na BioShock?