Do světa Dying Light 2: Stay Human jsme se měli podívat již letos na Vánoce, ovšem došlo k odkladu, který hru posunul až na únor příštího roku. Tymon Smektala z Techlandu se k tomuto odkladu vyjádřil a podal důvody, kvůli kterým se rozhodli hru o dva měsíce odložit. Mimo to se také zmínil o schopnostech hlavního hrdiny, které budou mít dle všeho celkem značný dopad na hru.

Hlavní důvod, proč se Techland rozhodl hru odložit, je ujištění se, že vše funguje, jak má a pěkně do sebe zapadá. Dva měsíce navíc využijí k pečlivému testování a odstranění možných chyb, které by mohly při vydání nadělat paseku.

„Ve hře vše řádné kontrolujeme. Dying Light 2 je plné komplexních a protínajících se systémů vytvořených stovkami lidí – v jednu chvíli v produkci vše do sebe zapadne a začne společně pracovat, ale začnete také objevovat různé úhly, kde tomu tak není a chcete to opravit. Často jsou to jednoduché opravy, ale chcete se ujistit, že jich otestujete a najdete co nejvíce. Přesně tímto strávíme ty dva měsíce navíc. A možná do hry protlačíme jeden nebo dva easter eggy...,“ prozradil Tymon Smektala magazínu EDGE.

Smektala nezůstal jen u podávání důvodů, zabrousil do informací o hře samotné. Zavítal do tématu týkajícího se schopností, kterými bude hlavní postava disponovat. Tyto schopnosti budou mít značný dopad na hru a hned při jejich získání uvidíte, jak je pořádně využít proti svým nepřátelům. Smektala se zmiňuje o tom, jak je těžké vytvářet systém vylepšování a sílení pro pokračování. Proto se rozhodli udělat pouze silné schopnosti, které budou mít jasný dopad na hru.

Řeč přišla také na zlepšení stávajících mechanik, mezi ně patří také hák (grappling hook), který můžete používat k zdolání různých překážek. Ten se dočkal značného vylepšení ze strany fyziky, která působí mnohem víc realisticky, a jeho používání je více uspokojivé.

„Nástroji [grappling hook] jsme rozuměli od začátku projektu a snažili jsme se najít vzorec, který by nám umožnil jej zachovat, ale tak aby podporoval hratelnost spíše, než ji měnil,“ dodává Smektala.

Dying Light 2: Stay Human vychází 4. 2. 2022 na PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5 a Nintendo Switch, na kterém bude hra dostupná přes cloud. Ve hře budou české titulky.