V pátek na PC, PlayStation 4 a Xbox One vyšly závody Fast & Furious Crossroads od britských Slightly Mad Studios. Už při pohledu na gameplay záběry musí být všem jasné, že tahle hra se moc nepovedla. Potvrzují to i první zahraniční recenze, které líčí katastrofální stav nového projektů od tvůrců série Project Cars.

Fast & Furious Crossroads jsou velkým zklamáním. Recenzenti si stěžují na špatné ovládání aut, ošklivou grafiku společně se špatnou kamerou a na nudné mise. Těch je ve hře přibližně 30 a lze je dohrát za pouhých pět hodin. Titul by se navíc měl odehrávat v otevřeném světě, ale místo toho jde o lineární zážitek.

Není divu, že zahraniční magazíny udělují Fast & Furious Crossroads většinou 3 až 3,5 bodů z 10. O stavu hry vypovídají i uživatelské recenze na Steamu, kde pouhých 37 procent je kladných. Výsledné skóre je „spíše záporné“. Hráči píšou o nulové optimalizaci a špatném ovládání na počítači. Další přidávají, že lze hru dohrát za pouhé tři hodiny - z toho hodinu mají tvořit nudné filmečky.

V některých případech se objevují názory, že samotný příběh je dobrý. Pochvalují si ho někteří fanoušci značky Rychle a zběsile, ale zabíjí ho katastrofální stav hry.

Přečtěte si také: Rychle a zběsile: Ve výrobě je údajně nový scénář. Ale k čemu přesně?

My jsme hru na recenzi bohužel ještě neobdrželi. Ve světě si na tento postup stěžují. Zdá se, že mnohé redakce si hru musely koupit na své náklady, případně dostaly Fast & Furious Crossroads pár dnů před vydáním s tím, že recenzi mohou vydat nejdříve na premiéru. To vše poukazuje na skutečnost zabránit negativním recenzím před vydáním.

Je škoda, že závody podle licence Rychle a zběsile dopadly takto špatně. Na vině může být engine z Project Cars, který na takový typ závodů zkrátka není dělaný.