Konami uvedení eFootballu uspěchala. Bezplatný fotbal vycházející ze série Pro Evolution Soccer (PES) měl být novým začátkem značky a zaujmout miliony hráčů po celém světě. Místo toho fanoušci PES trpí a trpí i hráči, kteří se dosud o fotbalové hry tolik nezajímali.

Katastrofa eFootballu bude pokračovat. Příšerná grafika, děsivé animace, problémové hraní, nedostatek obsahu... To vše a mnohem víc bude ve hře minimálně do jara nadcházejícího roku. To je totiž termín, na který Konami odložila důležitou první aktualizaci, jež má eFootball uvést do verze 1.0.0. Ano, titul vydaný na konci září není ani ve verzi 1.0.0.

Původně měl být patch dostupný na konci října. Krátce předtím byl ale odložen na začátek listopadu. Dnes je přesunut až na jaro 2022. To svědčí o tom, že při vývoji nejde vše podle plánu. Alespoň, že Konami zrušila placený balíček Premium Player Pack a bude hráčům automaticky vracet peníze za obsah, na nějž musejí dlouho čekat.

„Pilně jsme pracovali na tom, abychom 11. listopadu 2021 uvedli na trh aktualizaci, která do hry přinese nový obsah, včetně nového režimu, a také podporu mobilních zařízení. Bohužel jsme dospěli k závěru, že k dodání produktu v kvalitě, která splní očekávání našich hráčů, je zapotřebí více času, a proto jsme se rozhodli patch odložit. Upřímně se omlouváme za nepříjemnosti, které odklad způsobí mezi našimi uživateli a dalšími zájemci, kteří na tento titul netrpělivě čekali,“ dočteme se v prohlášení.

eFootball vyšel 30. 9. 2021 na PC a konzole PlayStation a Xbox. Ve všech verzích je hra zdarma a běží na Unreal Enginu 4.

PC verze se na Steamu stala nejhůře hodnocenou hrou v historii této platformy od Valve. Hráči v uživatelských recenzích píšou o odpadu a grafice, která by měla být na mobilech, ale ne na počítačích. Ve srovnání má dokonce i FIFA 15 lepší kvalitu.

Současná verze hry nabízí hraní proti umělé inteligenci nebo kamarádovi offline s devíti plně autentickými kluby. Vybrat si můžete: FC Barcelona, FC Bayern München, Juventus, Manchester United, Arsenal FC, SC Corinthians Paulista, CR Flamengo, CA River Plate a São Paulo FC. Na výběr je šest stadionů: Camp Nou, Old Trafford, Allianz Stadium, Emirates Stadium, Allianz Arena a eFootball Stadium.