V srpnu vychází dvě hry od Slightly Mad Studios. Britská firma za pár dnů vydá akční závody Fast & Furious Crossroads na základě licence filmové série Rychle a zběsile s Domem, Lettym a Romanem, zatímco koncem téhož měsíce dorazí třetí díl Project Cars. Jak jste se z mého preview mohli dozvědět, Project Cars 3 jsou dost odlišnou hrou ve srovnání se svými předchůdci. Pokud vám nevadí, že nepůjde o tak přísný simulátor, tak si máte užít vztahující kariéru.

Kariéra v Project Cars 3 bude na 40 hodin a zahrne více než 200 aut a přes 120 globálních závodů. V rámci kariéry, multiplayeru, Rivals a Breakoutu budete získávat zkušeností body a peníze, abyste si odemkli lepší vozy a mohli si dovolit je vylepšit nejen po vizuální stránce, ale zejména jejich výkon. Čím méně asistentů budete mít zapnutých, tím větší odměnu získáte. To samé se týká i obtížnosti umělé inteligence, jež bude hodně agresivní a nenechá vám nic zadarmo.

Ještě předtím si ale vytvoříte svého avatara v mužské nebo ženské verzi. Toho si také můžete upravit a vyměnit mu oblečení nebo přilbu. V rámci Rivals se budete účastnit každodenních, týdenních a měsíčních výzev. Ty jsou určeny pro celou komunitu a mají být hlavním tahákem hry.

Přečtěte si také: Project Cars 3 - plnotučný nástupce NFS Shift

Automobily jsou rozděleny do několika výkonnostních tříd a zahrnuty jsou nejen moderní kousky, nýbrž i ty historické, což můžete vidět v doprovodné galerii. V kariéře začnete úplně na začátku a závod od závodu se budete prokousávat mezi závodní smetánku. S tím jdou ruku v ruce silnější a silnější vozy, které si budete kupovat. Když nebudete mít dostatek peněz, můžete sáhnout po levnějším upgradu vašeho stávajícího auta.

Potvrzeny jsou i funkce jako 24hodinový cyklus, dynamické střídání období a závody za každého počasí.

Project Cars 3 vyjdou 28. 9. letošního roku na PC, PS4 a Xbox One. Za předobjednávku získáte Ignition Pack s novými poznávacími značkami, ráfky, pneumatikami nebo liveris. Deluxe edice (s přístupem do hry o tři dny dříve) obsahuje také Season Pass, jenž zajistí přístup ke čtyřem dodatečným balíčkům. Na informace o nich si musíme ještě počkat.