Před měsícem jsme se seznámili s DiRT 5. Dnes Codemasters pokračují v lákání na nové arkádové závody a prozradili nám podrobnosti o kariéře. Vývojáři slibují vzrušující příběh a mnoho různých typů výzev s možností užít si hraní s přáteli. Čeká vás svět terénních závodů plný superhvězd a vašim cílem je, aby nikdo nikdy nezapomněl vaše jméno.

Když se poprvé objevíte ve světě plném extrémní akce od kontinentu ke kontinentu, upoutáte pozornost Alexe Janička, kterého všichni znají pod přezdívkou AJ. Alexe namluvil známý Troy Baker (dabér Joela v The Last of Us, Taliona v Middle-earth: Shadow of War nebo Sama Drakea v sérii Uncharted) a jde o nespornou superstar a fanoušci DiRTu ho milují. AJ vás rychle vezme pod svá křídla a ukáže vám co je potřeba k tomu, abyste se dostali na vrchol žebříčku, kterému roky dominuje.

Jak už to tak bývá, nejste jediným novým nadějným závodníkem. Do soutěže vstupuje také Bruno Durand, extrémně soutěživý, chladnokrevný a vypočítavý veterán s hlasem Nolana Northa (Nathan Drake v sérii Uncharted, Ghost v Destiny, Desmond Miles v Assassin's Creed IV: Black Flag). Bruno vyhrál v jiných terénních disciplínách a jeho střet s Alexem je nevyhnutelný.

Tenhle zajímavý příběh se má odehrávat skrz DIRT Podcast od Donut Media s hlavními tvářemi v podobě Jamese Pumphreye a Nolana Sykesena z Donut crew. Mají reagovat na všechny klíčové momenty ve vaší kariéře a často si na rozhovor pozvou Alexe a Bruna.

Přečtěte si také: Xbox Series X bude monstrum: DiRT 5 spustí v rozlišení 4K při 60fps a dá vám možnost závodit až při 120fps

Kariéra v DiRT 5 je rozdělena do pěti kapitol, kdy každá z nich končí důležitou příběhovou událostí. Každá kapitola nabízí více cest, kterými se můžete vydat. Pokud chcete, můžete se zúčastnit všech závodů, které nabízí, což představuje více než 130 akcí napříč devíti různými typy závodů. Stačí vám ale absolvovat jen určitý počet závodů a získat potřebné odznaky k odemknutí hlavní události každé kapitoly. Čím lépe se umístíte, tím více odznaků získáte a tím rychleji budete postupovat hrou, abyste si vychutnali závěr každé kapitoly. Ten má být testem pro hráče. Dokončením určitých cílů v průběhu kariéry odemknete tajné Throwdowny s epickými výzvami a zvláštními pravidly.

Mezitím si budete vybírat sponzory. Mezi nimi je 20 skutečných značek, včetně Monster Energy, Sparco, Michelin, Fatlace a Codemasters. Každý sponzor vám přinese jedinečné odměny a má vlastní dlouhodobé i krátkodobé cíle, které byste měli během své kariéry splnit.

Zajímavou informací je možnost bavit se v kariéře až s třemi přáteli na rozdělené obrazovce. Vaši kamarádi se k vám budou moci kdykoli připojit, během jakékoli akce a nahradit umělou inteligenci. Mají vám také pomoci získat další odznaky, bonusy od sponzorů atd. Na oplátku dostanou zkušenosti a in-game peníze na své účty DiRT 5.

DiRT 5 vyjde v říjnu na PC (přes Steam), PlayStation 4 a Xbox One. Postupně se dostane na PlayStation 5, Xbox Series X a Google Stadia.