Taktická karetní hra Gwent ze světa Zaklínače míří na první mobilní zařízení. Polské studio CD Projekt RED oznámilo, že GWENT: The Witcher Card Game vydá 29. října letošního roku na App Store pro operační systém iOS. Bohužel nevíme, kdy se titul dostane na Android, ale předpokládáme, že to nebude trvat tak dlouho.

Mobilní verze Gwentu byla původně oznámena v březnu 2019 a kombinuje plnou sadu funkcí z PC verze. Ovládací prvky jsou pochopitelně přepracovány pro dotykové rozhraní a potěší podpora 4K textur na nejvýkonnějších iOS zařízeních. Důležité je také sdílení in-game nákupu a progresu. To je možné v rámci iOS a PC verze (díky propojení GOG účtu), ovšem u PS4 a Xbox One tohle možné není.

Na App Store se píše, že Gwent bude podporovat iOS verze 12.0 nebo novější. Mezi kompatibilními přístroji je iPhone, iPad a iPod touch. V tiskové zprávě vývojáři přímo zmiňují iPhone 6S nebo novější (včetně iPhonu 11), iPad Mini 4 a novější, iPad 5. generace a novější, iPad Air 2 a novější a všechna zařízení iPad Pro. Uváděna je také velikost: 2,6 GB.

GWENT: The Witcher Card Game je v současné době dostupný pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na všech platformách jde o bezplatnou hru s možností nákupu balíčků karet. Stejné to bude na iOS.

Co se popisku hry týče, tak Gwent je karetní hra s volbami a následky, kde je vaši největší zbraní schopnost, nikoliv štěstí. Vyberete si frakci, vybudujete armádu a vyrazíte do války proti ostatním hráčům. Na dosah ruky máte mít celý svět Zaklínače, včetně jeho silných hrdinů, podlých padouchů, ničivé magie a zbraní. K dispozici jsou stovky sběratelských karet, jež skrývají neomezenou strategii. Protivníka můžete rozdrtit hrubou silou nebo ho přechytračit pomocí triků.