Fanoušci komiksových hrdinů od Marvelu jsou napjati a čekají na to, jak dopadne akční adventura s jejich oblíbenými postavami. Na Marvel's Avengers pracuje zkušené studio Crystal Dynamics, které si udělalo jméno zejména díky sérii Tomb Raider s Larou Croft. Tentokrát ale chystají vývojáři něco odlišného a rozhodli se riskovat a představit své verze Kapitána Ameriky, Iron Mana, Hulka, Black Widows a Thora. Tyto verze se nepodobají hercům z filmů Avengers, což je pro příznivce superhrdinů od Marvelu kámen úrazu.

Pokud se přes tenhle „problém“ dokážete přenést, tak vás Marvel's Avengers ve svém světě přivítají 4. září na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. Každý hratelný hrdina bude jedinečný se svými specifickými schopnosti a dovednostmi. Například Kapitán Amerika je akrobatickou postavou, které se nikdo jiný nevyrovná při skákání a běhu po zdech. Kapitán Amerika dokáže na omezenou vzdálenost skákat a běhat po zdech, umí dvojitý skok, a dokonce se s ním můžete houpat na trámech.

Skákání a běh po zdech budete moci kombinovat s dvojitým skokem a díky tomu se velmi rychle pohybovat prostředím. Kapitán Amerika je tedy velmi flexibilní postavou, u které sílu představují jeho akrobatické schopnosti, včetně možnosti vložit veškerou sílu do těla při kopu ve vzduchu nebo hození štítu při skoku.

Příběh hry Marvel's Avengers začne v den A, kdy známá pětice superhrdinů odhaluje technicky vyspělé ústředí Avengerů v San Franciscu, včetně svého vlastního helicarrieru poháněného experimentálním zdrojem energie. Oslava se strašlivě zvrtne, když katastrofická nehoda vyústí v obrovskou zkázu. Vina za tuto tragédii padá na Avengery, kteří se rozpadnou. O pět let později, když jsou všichni superhrdinové postaveni mimo zákon a svět je v nebezpečí, je jedinou nadějí znovu svolat nejsilnější hrdiny na Zemi. O tom se postará Ms. Marvel, jež je ústřední postavou celého příběhu. Kromě singleplayeru nebude chybět kooperace až pro čtyři hráče.