Hlavním želízkem v ohni pro závěr sezóny je pro Microsoft střílečka Gears 5, která již za pár dnů vyjde ve verzích pro Windows 10 a Xbox One. Fanoušci série Gears of War se nového příběhu nemohou dočkat, ale jsou tu věci, které je mohou při hraní překvapit. Producent Rod Fergusson se o víkendu na PAX West rozpovídal a prozradil zajímavé detaily.

Kampaň Gears 5 se pochlubí některými úrovněmi, které jsou až 50krát rozsáhlejší než standardní levely v předchozích dílech. Studio The Coalition pracovalo na hře více než dva roky. Díky tomu se můžeme těšit na různorodé části kampaně. Například druhý akt se odehrává v obrovské ledové pustině, zatímco ten třetí nás zavede na rozlehlou poušť pokrytou červeným pískem.

Větší úrovně přinášejí nejen více svobody, Fergusson mluví o částečně otevřených světech, ale také vedlejší úkoly, které budete muset prvně naleznout, například pomocí vozidla. Z toho důvodu je těžší odhadnout herní dobu, ale mělo by to být kolem 12 hodin. Pokud ale budete chtít splnit úplně vše, protáhne se herní doba o více než 8 hodin. Dohromady tak dostaneme zážitek čítající přes 20 hodin, což na střílečku není vůbec špatné. Navíc Gears 5 mají plnohodnotný multiplayer a kupříkladu Horde mód, jenž by vás měl zabavit na dlouhou dobu.

Příběhová kampaň Gears 5 vypráví o Kait Diazové, která se s blížící totální válkou stahuje do ústraní, aby odhalila svou spojitost s nepřítelem a zjistila, co je skutečným nebezpečím pro Seru - totiž ona sama.

Gears 5 vyjdou 10. září na Windows 10 a Xbox One. Hra zároveň bude dostupná pro předplatitele Xbox Game Passu, a to v PC i konzolové verzi.