Dohráli jste hlavní příběh Zaklínače 3? Pokud ano, tak si můžete gratulovat, protože mnoho hráčů se tak daleko zjevně nedostalo. CD Projekt RED se poučil z kritiky a rozhodl se, že kampaň v Cyberpunku 2077 bude kratší.

Vývojáři měli obdržet mnoho stížností na hlavní příběh Zaklínače 3, který byl příliš dlouhý. Celá řada hráčů se měla dostat opravdu daleko, ale nikdy hru nedohráli do konce. To je důvod, proč se CD Projekt RED rozhodl pro kratší hlavní dějovou linku ve svém novém akčním RPG, vysvětlil senior quest designér Patrick K. Mills při streamu CohhCarnage. Jak už ale nějakou dobu víme, Cyberpunk 2077 obdrží placený i bezplatný dodatečný obsah, který byl měl přinést další příběhy i nové věci do hry.

Příběh Geralta z Rivie může trvat 40 až 50 hodin. Herní dobu ale postupně rozšířily dvě expanze a když budete chtít dokončit úplně vše, musíte si připravit až 172 hodin. Abyste vše prozkoumali, tak se herní doba odhaduje na téměř 470 hodin.

V současné době CD Projekt RED neprozradil, jakou herní dobu máme čekat u Cyberpunku 2077, který vychází 19. 11. letošního roku na PC, PS4 a Xbox One s českými titulky. Hra bude vylepšena pro PlayStation 5 a Xbox Series X, bezplatně pro majitele verze pro současné generace konzolí.

Nesmíme ale zapomínat, že vývojáři kromě singleplayeru připravují také multiplayerovou část, která dorazí později a bude pravděpodobně ve stylu GTA Online.