Ve chvíli, kdy byla potvrzena nepřítomnost kampaně v nadcházejícím Call of Duty: Black Ops 4, strnul nejeden obličej. Příběhové části Call of Duty her byly pravidelnou součástí hry a dodnes kampaně Call of Duty 2 či celé podsérie Modern Warfare patří ke klenotům herní historie. Lidi logicky zajímá, kam se kampaň z Black Ops 4 poděla. Zástupci Treyarchu v interview pro GameInformer tuto otázku zodpověděli.

Jde o to, že není správné se ptát na to "Kam se ta kampaň poděla". Kampaň v Black Ops 4 nikdy nebyla. Od začátku chtěl Treyarch udělat čistě onlinovou hru. Přiznali, že by klidně mohli vytvořit dobrou kampaň, nicméně by byla poměrně lineární a možnost znovuhratelnosti by byla limitovaná, v čemž multiplayer oproti tomu dominuje. Treyarchu jde o to, aby hráči hráli Black Ops 4 co nejdéle. Sami přiznali, že nejradši hrají multiplayerové hry, čili i proto je Black Ops 4 čistě multiplayerovou záležitostí.

Treyarch mimo jiné řekl, že umění přizpůsobit se je pro vývojáře nesmírně důležitým bodem. Jestliže si nedokážete říci věty jako "Toto není dost dobré" či "Musíme udělat změnu", nejste schopni adaptace. Je potřebné se vyvíjet, i kdybyste měli jít přes bolestivé překážky. Příklad adaptace můžeme vidět např. v módu Blackout, což je vlastně jinak pojmenovaný battle royale. 

Stále je dobré mít na paměti fakt, že kampaně nedaly Call of Duty sbohem navždy. Časem se mohou klidně vrátit. Zřejmě bude záležet na odezvě fanoušků a současné situaci na trhu.