Držte si peněženky a platební karty. Je tady únor a s ním přichází řada očekávaných her, které se vyplatí koupit. V průběhu měsíce budeme přežívat ve městě zamořeném zombíky, pokračovat v dobrodružství neohrožené Aloy ve světě plném robotických dinosaurů, staneme se kung-fu bojovníkem, vydáme na další tažení do fantasy světa nebo prověříme své nervy v dalším hardcore titulu od FromSoftware. 

Dying Light 2 Stay Human 

4. 2. na PC, PlayStation a Xbox s českými titulky 

Únor otevírá několikrát odložené pokračování akce Dying Light. Z polského Techlandu se k nám nesou zprávy o propracované hře, která nadále klade důraz na krvelačné zombie všeho druhu a parkour. 

Co nás čeká? Od konce prvního dílu uplynulo dvacet let, vžijeme se do poutníka Aidena Caldwella, jenž cestuje postapokalyptickou pustinou a přežívá jako doručovatel zásilek mezi lidskými osadami. Pátrání po sestře ho jednoho dne zavede do Villedoru, kde se zaplete do války o vliv mezi frakcemi usilujícími o ovládnutí města. Na rozdíl od předchozího dílu je příběh hry Dying Light 2 nelineární. Aiden se může rozhodovat, podporovat určité frakce, uzavírat spojenectví s různými lidmi a vytvářet si nepřátele v závislosti na vašich rozhodnutích. Ta se promítají také do podoby města. 

Příběh Dying Light 2, který bude zhruba na 20 hodin, ale hraní si natáhnete plněním vedlejších misí a průzkumem rozsáhlého světa, si užijí všichni díky české lokalizaci ve formě textu. 

OLLIOLLI WORLD

8. 2. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 

Nakažené vystřídá nová podoba skateboardové akční plošinovky OlliOlli World, která nešetří barvičkami v nádherném a podivném světě, různorodými postavami, misemi, výzvami a triky, které budete na svém prkně provádět. 

SIFU

8. 2. na PC a PlayStation 

Pro příznivce bojového umění je tady zase Sifu. Hra nabídne autentické kung-fu s obtížnými souboji a podle zahraničních redaktorů, kteří měli možnost si titul vyzkoušet, i chytrou umělou inteligenci nepřátel. 

Co nás rozhodně zaujalo, tak je systém stárnutí. Po každé smrti se hrdina znovu narodí na stejném místě, ale zestárne o počet let odpovídající násobku jeho smrti. Sifu se řídí zásadou, že v moudrosti je síla, a protože moudrost přichází s věkem, čím více let má náš hrdina, tím silnější údery rozdává. Body dovedností lze také utratit po každé smrti. Mějte však na paměti, že po překročení určitého věku hlavní hrdina jednoduše zemře stářím a s každou dekádou se jeho ukazatel zdraví mírně sníží. 

CROSSFIREX

10. 2. na Xbox Series X/S a Xbox One 

Známá série pro PC přichází na Xbox ve formě střílečky v rychlém tempu z pohledu první osoby. Nabídnout má celou řadu vzrušujících zážitků ze hry více hráčů a filmovou kampaň, která se zaobírá globálním konfliktem mezi dvěma nejimpozantnějšími soukromými vojenskými frakcemi na světě. Příběhovou kampaň připravilo finské studio Remedy, autoři her jako Alan Wakea, Quantum Break nebo Control. 

SÉRIE KINGDOM HEARTS A ASSASSIN'S CREED: THE EZIO COLLECTION 

10. 2. a 17. 2. na Nintendo Switch 

Pro majitele Nintenda Switch tady máme hned několik lahůdek. Tou první je příchod pohádkového dobrodružství Kingdom Hearts. Loni tahle trilogie vyšla na PC, ale konečně si ji budete moci užít i na Switchi a prožít příběh chlapce Sora v doprovodu Kačera Donalda, Goofyho a dalších známých kreslených hrdinů od Disney. Jen pozor, všechny tři hry budou pouze přes cloud. 

Pokud byste raději více akce, šplhání a skrývání, tak pro vás může být vhodná trilogie Assassin's Creed s příběhem známého Ezia. Jde o Assassin's Creed 2, Brotherhood a Revelations. To vás zabaví na hooodně dlouho. 

LOST ARK

11. 2. na PC 

Hack-and-slash akce ve stylu Diabla s příchutí MMORPG prvků, tak přesně to má nabídnout výprava do fantasy říše ve hře Lost Ark. Vytvoříte si své alter ego podle svých představ, včetně vzhledu, a pustíte se do dobrodružství sami, případně s partou přátel. Můžete si vybrat nejrůznější zbraně, brnění a jednu z pěti odlišných tříd. Je pouze na vás, zda budete mocným mágem, odhodlaným bojovníkem, mistrem bojového umění či třeba specialistou na střelné zbraně. 

A abychom nezapomněli, Lost Ark je zdarma, tak snad nás hra nebude příliš nutit do mikrotransakcí. 

TOTAL WAR: WARHAMMER 3

17. 2. na PC s českými titulky 

Závěr trilogie Total War: Warhammer je tady. Svolejte svá vojska a vydejte se do Říše Chaosu, do dimenze, kde na vás čekají neskutečné hrůzy a rozhodněte o osudu samotného světa. Poprvé dostanete možnost vládnout mocí monstrózního prince démonů a vzít do rukou vlastní démonský plán díky rozsáhlé sadě jedinečných možností přizpůsobení. Velte legiím, porážej nepřátele a působte pohromu jménem zkázonosných sil! 

HORIZON FORBIDDEN WEST

18. 2. na PlayStation s českými titulky 

Po pěti letech máme možnost se vrátit za Aloy do postapokalyptického světa plného rozhádaných kmenů a nebezpečných strojů připomínajících dinosaury. S neohroženou hrdinkou prozkoumáme vzdálené kraje, budeme bojovat s většími a úchvatnějšími stroji a seznámíme se s novými kmeny. To vše s cílem odkrýt tajemství a obnovit pořádek a rovnováhu světa. 

Během své náročné výpravy se bude muset Aloy setkat se starými známými, tvořit aliance se vzájemně bojujícími novými frakcemi a odhalit odkaz prastaré minulosti – a zároveň zůstat vždy o krok vepředu před zdánlivě neporazitelným nepřítelem. 

Vývojáři lákají na detailnější svět i značně vylepšený boj, který osvěží nové zbraně a větší důraz na vertikální pohyb. Příjemným bonusem jsou české titulky. 

ELDEN RING

25. 2. na PC, PlayStation a Xbox 

Připravte si nervy, při hraní Elden Ringu od tvůrců Dark Souls, Bloodborne a Sekiro: Shadows Die Twice je budete zaručeně potřebovat. Na druhou stranu nový fantasy svět chce přivítat také nováčky tohoto žánru a přinést jim příběhovou linku o délce přibližně 30 hodin. Příjemnou novinkou od FromSoftware je otevřený svět a kroky vývojářů, aby hra byla přístupnější. Respektive, aby základy hratelnosti i příběhu pochopilo víc lidí. Ale nebojte, navzdory tomu všemu to stále bude výzva. 

GRID LEGENDS

25. 2. na PC, PlayStation a Xbox 

V GRID Legends sešlápneme plyn až k podlaze a budeme se řítit ulicemi Londýna nebo Moskvy, stejně tak po známých okruzích po celém světě. Budeme tlačit různorodá auta na hranice jejich limitů, abychom se stali králem všech závodních disciplín a vychutnali si dramatický příběh. 

Steam Deck

28. 2. 

Je to tady. Koncem února Valve rozešle první kusy svého přenosného počítače. Steam Deck se dostane k prvním majitelům, kteří si budou moci užívat rozsáhlou knihovnu her ze Steamu i na cestách. Zařízení má zvládat nejnovější AAA tituly bez větších problémů. 

Pokud jste si Steam Deck předobjednali, tak 25. února začne Valve rozesílat první várku e-mailu uživatelům, kteří si handheld předobjednali. Tito uživatelé budou mít následně 3 dny (72 hodin) na dokončení objednávky, jinak jejich rezervace propadne a přejde na dalšího člověka v řadě. 

Steam Deck bude k dostání ve třech různých modelech, které se liší kapacitou úložiště: 64 GB SSD za 419 eur, 256 GB za 549 eur a 512 GB za 679 eur. 

Tak to byl druhý měsíc roku 2022. Co na něj říkáte? Na jakou hru se nejvíce těšíte a proč? Napište nám to do komentářů a zavítejte na naše stránky Indian-tv.cz, kde se o všech titulech dozvíte více informací a přečtete si čerstvé novinky. Uvidíme se zase za měsíc. Ahoj! 

BĚHEM ÚNORA 2022 JEŠTĚ VYJDE: 

  • Life is Strange: Remastered Collection - 1. 2. na PC, PlayStation, Xbox a Stadii 
  • Star Wars: The Old Republic: Legacy of the Sith - 15. 2. na PC 
  • Dynasty Warriors 9: Empires - 15. 2. na PlayStation, Xbox a Switch 
  • The King of Fighters XV - 17. 2. na PC, PlayStation a Xbox 
  • Destiny 2: The Witch Queen - 22. 2. na PC, PlayStation a Xbox 
  • Sol Cresta - 22. 2. na PC, PlayStation a Switch 
  • Monark - 22. 2. na PC, PlayStation a Switch 
  • Assetto Corsa Competizione - 24. 2. na PS5 a Xbox Series X/S