Imigrační úředník. Ředitel nevšedního kampusu. Posedlý beránek. Neohrožený lovec v divočině. Poťouchlý náctiletý gangster. Spider-Man. Mimozemšťan s anální sondou... To jsou postavy, do kterých se můžeme vžít ve hrách, které během srpna vyjdou. Pojďme si o nich říct nějaké ty zajímavosti.

PAPERS, PLEASE 

5. 8. na Android a iOS

Papíry, prosím. Tuhle žádost si spousta hráčů jistě spojí s dalším nezávislým hitem, tentokrát z roku 2013. Ne, nevrátili jsme se v čase. To pouze Lucas Pope si řekl, že by bylo fajn, kdybychom si Papers, Please mohli zahrát také na chytrých telefonech a tabletech s operačním systémem Android a iOS. A tak se zkraje měsíce můžeme stát imigračním úředníkem a rozhodovat o tom, koho do země pustíme, koho odmítneme a kdo bude zatčen, protože mezi přistěhovalci se skrývají pašeráci, špioni a teroristé.

TWO POINT CAMPUS

9. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Pak se můžeme přesunout do vtipné ekonomické strategie, která nám umožní postavit vlastní univerzitu. Budeme rozšiřovat kampus, přijímat zaměstnance a postaráme se, aby studenti dostali kvalitní vzdělání. Například, aby dokázali upéct obrovskou pizzu, naučili se kouzlit jako Harry Potter nebo se proměnili v Indianu Jonese a pátrali po ztracených artefaktech.

CULT OF THE LAMB

11. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Žil byl jeden beránek, kterého od jisté smrti zachránil tajemný, démonický cizinec. Beránek je od té doby obdařen velkou silou, díky které odolává nejen svým protivníkům, ale získává si uznání ostatních obyvatel tohoto podivného světa. Nic ale není zadarmo. Aby beránek splatil svůj dluh, stojí v čele nově založeného kultu. Musí na svou stranu získávat nové stoupence a eliminovat zbývající sekty vedené falešnými proroky. To je popis hry Cult of the Lamb.

MARVEL'S SPIDER-MAN REMASTERED

12. 8. na PC s českými titulky

Po majitelích konzolí PlayStation si příběh pavoučího muže budou moci vychutnat i hráči na počítačích. Sony pokračuje ve vydání svých exkluzivit a přináší remasterovaného Spider-Mana. Hrát budete za zkušeného Petera Parkera, který je mistrem v boji proti zkušeným zločincům ve městě New York. Zároveň se ale marně snaží o rovnováhu mezi svým chaotickým osobním životem a kariérou, zatímco mu osud milionů obyvatel města New York leží na ramenou.

WAY OF THE HUNTER

16. 8. na PC, PS5 a Xbox Series X/S s českými titulky

Autoři DayZ se přesunuli do Bratislavy, kde survival vyměnili za komplexní lovecký simulátor nabízející severozápadní Pacifik i rumunskou Transylvánii. Každá mapa má přes 140 kilometrů čtverečních a pochlubí se odlišnými druhy divoké zvěře. Stopovat a lovit budeme například lišky, bažanty, nejrůznější jeleny, divočáky, muflony, losy, medvědy nebo vlky.

SAINTS ROW

23. 8. na PC, PlayStation a Xbox s českými titulky

Z krásného a poněkud klidného prostředí se přesouváme do bláznivého světa, kde si partička náctiletých hraje na gangstery. Vy se stanete jejich bossem a budete se snažit zlikvidovat konkurenční gangy a prosadit svou. V reinkarnaci Saints Row můžete očekávat bláznivé přestřelky, spoustu výbuchů, humorný příběh a ještě bláznivější postavy.

DESTROY ALL HUMANS! 2: REPROBED

30. 8. na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S

Pokud byste hledali ještě více bláznovin a humoru, tak ho najdete v remaku druhého dílu akční adventury Destroy All Humans! Mimozemský vetřelec Crypto se vrací a vy si v jeho kůži užijete swingující 60. léta ve vší podpořené kráse a pomstíte se KGB za to, že vyhodila do povětří vaši mateřskou loď. Zotročíte si lidi a když toho budete mít stále málo, tak ve hře najdete kooperaci pro dva hráče u jednoho počítače nebo konzole.

F1 MANAGER 2022

30. 8. na PC, PlayStation a Xbox

Pokud vás bavilo budování vlastního parku, případně vlastní zoologické zahrady a současně vám v žilách koluje krev závodníka, tak určitě vyhlížíte manažer šéfa stáje v královně motorsportu. Tady si vybudujete vlastní tým, najmete piloty, jednotlivé zaměstnance a pustíte se do závodění na známých okruzích po celém světě a současně povedete vývoj monopostu, aby vaše formule byla tou nejrychlejší na roštu.

INSCRYPTION

30. 8. na PlayStation

Indie hit Inscryption se z počítačů dostane na konzole PlayStation 5 a PlayStation 4. Hra mísí prvky psychologického hororu s karetním roguelike a aspekty hádanek a únikových her. Nejlépe uděláte, když se podíváte na naši recenzi.

BĚHEM MĚSÍCE JEŠTĚ VYJDE:

  • Azure Striker Gunvolt 3 - 2. 8. na Xbox
  • Frogun - 2. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • South of the Circle - 3. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Hard West 2 - 4. 8. na PC
  • GigaBash - 5. 8. na PC a PlayStation
  • Rumbleverse - 11. 8. na PC, PlayStation a Xbox
  • Tribes of Midgard - 16. 8. na Xbox a Switch
  • Cursed to Golf - 18. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Thymesia - 18. 8. na PC, PS5 a Xbox Series X/S
  • Cloudpunk - 18. 8. na PS5
  • Madden NFL 23 - 19. 8. na PC, PlayStation a Xbox
  • Pac-Man World Re-Pac - 26. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Soul Hackers 2 - 26. 8. na PC, PlayStation a Xbox
  • TMNT: The Cowabunga Collection - 30. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Tinykin - 30. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

A jsme na konci. Užijte si poslední měsíc letních prázdnin. Uvidíme se zase za měsíc.