Okurková sezóna je v plném proudu. Letní měsíce využívají méně zvučné tituly k tomu, aby se snáze prosadily. V srpnu nás čeká simulátor sečení trávy, Hades na konzole, střílečka s Vetřelci i pořádné strategie. Než půjdeme na to hlavní, tak v srpnu bohužel nevychází Kena: Bridge of Spirits, Icarus a Skatebird. Trojice titulů byla odložena.

City of Gangsters

9. 8. na PC 

Co byste řekli na starou dobrou Mafii, akorát zabalenou jako strategii? Pokud kývete hlavou, tak vítejte v Chicagu a dalších amerických městech během začátků prohibice. Využijete příležitosti, založíte zločinecký syndikát a vytvoříte z něj dobře promazaný stroj na peníze. Postavíte nelegální palírny a budete řídit výrobní řetězce a distributorské zdroje, pašovat zboží z města a podplácet policajty, aby se dívali jinam. 

LAWN MOWING SIMULATOR 

10. 8. na PC a Xbox Series X/S 

Srpnový přehled zajímavých her pokračuje simulátorem sečení trávy. Ano, slyšíte dobře. V této hře se dostanete na malebný britský venkov, založíte si firmu se specializací na údržbu trávníků, koupíte si sekačku a pustíte se do práce. Za vydělané peníze si pořídíte lepší vybavení, včetně velkých zahradních traktůrků, a reklamu, aby o vás všichni věděli. 

Naraka: Bladepoint

12. 8. na PC 

Tady si zas tolik neodpočinete. Do ringu v battle royale žánru vstupuje Naraka: Bladepoint, která sází zejména na mimořádně dynamický bojový systém, parkourové pohyby, hák a interaktivní arény ve stylu Dálného východu. Co vám budeme povídat, mrkněte se na naše dojmy z hraní a seznamte se blíže s touhle vřavou pro 60 hráčů. 

HADES

13. 8. na PlayStation a Xbox 

Nejlepší nezávislá hra minulého roku vychází na konzole PlayStation a Xbox. Připravte se na výborný příběh, skvělou hratelnost a ještě lepší audiovizuál a ponořte se do pekelné rubačky od tvůrců titulů Bastion, Transistor a Pyre, která vám nic, ale opravdu nic nedaruje. 

ROAD 96

16. 8. na PC a Switch 

V polovině měsíce můžete vyrazit na procedurálně generovaný road trip inspirovaný Tarantinem a bratry Coenovými. Podniknete dobrodružství a užijete si svobodu. Ze začátku to ale tak jednoduché nebude. Budete totiž muset uprchnout z regionu autoritářského národa fiktivní země, který vám už leze na mozek. Při riskantním výletu za hranice vás čeká setkání s neuvěřitelnými postavami a objevení jejich propletených příběhů a tajemství. 

HUMANKIND

17. 8. na PC a Stadia 

Fanoušci historických strategií a série Civilization by měli zbystřit. Blíží se rozsáhlá historická strategie, jež vám umožní při vytvoření nové civilizace znovu napsat celý příběh lidstva. Kombinovat můžete až 60 historických kultur a svůj národ povedete od starověku až po novověk – od skromných počátků jako neolitický kmen přejdete do starověku jako Babyloňané, stanete se Mayi klasické éry, středověkými Umajjovci, Brity raného novověku atd. 

12 MINUTES

19. 8. na PC a Xbox 

Romantický večer s vaší ženou se v interaktivním atmosférickém thrilleru Twelve Minutes změní v noční můru. Do vašeho domu vtrhne policejní detektiv, obviní vaši ženu z vraždy a ubije vás k smrti. Vzápětí se vrátíte do okamžiku, kdy jste otevřeli vchodové dveře. Vítejte ve dvanáctiminutové časové smyčce. Jste odsouzeni prožívat stejnou hrůzu znovu a znovu... Do doby, než nenajdete způsob, jak využít vědomí toho, co přijde, abyste změnili výsledek a smyčku přerušili. 

RIMS RACING

19. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 

Tady nejde pouze o motocyklové závody. Tady jde o kombinaci realistické závodní výzvy s inženýrstvím a mechanikou. Ano, budete si užívat jízdu a držkopády na nejvýkonnějších motorkách světa, ale současně musíte optimalizovat jejich výkon výměnou dílů a analýzou dat. Připraveno je 8 evropských a japonských motocyklů značek Ducati, MV Agusta, Aprilia, Suziki, Honda, Kawasaki a Yamaha. 

GHOST OF TSUSHIMA DIRECTOR'S CUT

20. 8. na PlayStation 

Ostrov Cušima jsme s vypětím všech sil zachránili. Nyní je čas, aby se Jin Sakai vypravil na ostrov Iki a zastavil tajemný mongolským kmen vedený šamankou Ankhsar Khatun, kterou její stoupenci znají pod jménem Orlice. Jin bude v novém prostředí čelit mocným nepřátelům, známému strachu a hluboko pohřbeným traumatům. 

Na PS5 se můžete těšit na využití haptické odezvy a adaptivních spouští ovladače DualSense, 3D zvuk, drasticky zkrácenou dobu načítání a na rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Stejnou péči dostane i původní Ghost of Tsushima.

ALIENS: FIRETEAM ELITE

24. 8. na PC, PlayStation a Xbox 

Není to sice to, co všichni chceme (další Alien: Isolation), ale strašidelný svět Vetřelce to přece jenom je. Pouze je zabalen v kooperativní third-person střílečce, kde v roli úderné jednotky mariňáků musíte zastavit smrtící legie xenomorfů. 

KING'S BOUNTY 2

24. 8. na PC, PS4, Xbox One a Switch s českými titulky

Jedno z nejlepších tahových RPG se po dlouhých letech čekání dočká pokračování. King's Bounty ožívá díky společnosti 1C Entertainment a s ním přichází zcela nový příběh, frakce, nepřátele a nové funkce. Na svět Nostrie se snáší temnota. Na zemi vrhají stín konspirace, sabotáž a nekromancie. Vy se stanete spasitelem – poslední nadějní království – a budete bránit Nostrii a nastolíte mír a pořádek. 

PSYCHONAUTS 2

25. 8. na PC, PlayStation a Xbox 

Psychedelická bláznivá jízda je zpět. Druhý díl Psychonauts se drží staromódních herních prvků, stejně tak mixu 3D dobrodružné akce a plošinovky. Připraveni na roztodivné mise a tajemná spiknutí v kůži zkušeného akrobata a mimořádně nadaného mladého psychického super špiona? Na Raze (tak mu říkají pouze kamarádi, pozor na to!) čeká zapeklitý úkol. Vůdce špionů se od záchrany před únosem podivně změnil a někdo z týmu vynáší informace. 

NO MORE HEROES 3

27. 8. na Switch 

Máte Nintendo Switch a chcete se probojovat s Travisem Touchdownem na vrchol Galaktického superhrdinského žebříčku a zabránit ďábelskému Princi FU a jeho deseti mimozemským vrahům, aby převzali vládu nad světem? Něco nám našeptává, že je to vaše povinnost. 

NEW WORLD

31. 8. na PC 

Po řadě odkladů a dlouhém testování přichází New World, nové masivně multiplayerové RPG, které má ambice svrhnout z trůnu World of Warcraft. Nedávná beta potvrdila zasazení do krásného a rozmanitého herního světa, zároveň ale přinesla obavy pramenící z méně zajímavých úkolů a samotného příběhu. Chyby a problémy napravit půjdou, ale tohle vyžaduje mnohem větší zásah ze strany vývojářů. 

RUSTLER

31. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 

Půlroční předběžný přístup končí a Rustler vychází v plné verzi nejen na počítače, ale i hlavní konzole. Staňte se středověkým hrdlořezem v bláznivé akční hře s otevřeným světem plného popkulturních odkazů. Plňte šílené úkoly, zabíjejte hrdiny, ukradněte koně, bojujte se strážemi, okrádejte sedláky, poslouchejte bardskou hudbu a mnoho dalšího. Jen od toho zas tolik nečekejte. 

Song of Iron

31. 8. na PC, PS4 a Xbox One 

Srpen se neobejde bez špetky severské mytologie. Dostanete ji v podobě hry Song of Iron, napínavého 2D dobrodružství o Vikinzích, dracích a starověkých bozích. Ty jsou středobodem příběhu: se svým bezejmenným hrdinou se musíte vydat hledat bohy a získat jejich přízeň. Jedině tak můžete zachránit svůj lid před zkázou. Na cestě vám budou stát v cestě barbaři, příšery a další tvorové. 

TOY SOLDIERS HD

V průběhu měsíce na PC, PS4, Xbox One a Switch 

V průběhu tohoto měsíce by se měla vrátit válka plastových vojáčků. Legendární první díl taktické strategické akce bude mít nejen lepší grafický kabátek a přepracovanou hratelnost, ale také obsah, jenž nebyl do původní hry zahrnut. Toy Soldiers vám k tomu umožní ještě prožít bitvu nejen z ptačí perspektivy, ale také z pohledu třetí osoby. Můžete tak sledovat, jak se akce odehrává, nebo skočit nohama napřed do bot pěšáka a prohánět se s ním po bojišti, vyhýbat se dělostřelectvu a zároveň používat plamenomet, abyste nepřátele spálili na uhel. 

V srpnu ještě vychází:

  • GRIME - 2. 8. na PC a Stadia 
  • Hunter's Arena: Legends - 3. 8. na PlayStation 
  • The Ramp - 3. 8. na PC 
  • In Sound Mind - 3. 8. na PC, PS5, Xbox Series X/S a Switch 
  • The Falconeer: Warrior Edition - 5. 8. na PS5, PS5 a Switch 
  • Bless Unleashed - 6. 8. na PC
  • Book of Travels - 9. 8. na PC
  • Black Book - 10. 8. na PC, PS4, Xbox One a Switch 
  • Ever Forward - 10. 8. na PlayStation, Xbox a Switch 
  • Godfall - 10. 8. na PS4 
  • Glitchpunk - 11. 8. na PC (Early Access) 
  • Foreclosed - 12. 8. na PC, PlayStation, Xbox, Switch a Stadia 
  • Tetragon - 12. 8. na PC, PS4 a Switch
  • Faraday Protocol - 12. 8. na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Greak: Memories of Azur - 17. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Recompile - 19. 8. na PC, PS5 a Xbox Series X/S 
  • Monster Harvest - 19. 8. na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Yuoni - 19. 8. na PC, PlayStation a Xbox 
  • Madden NFL 22 - 20. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Stadia 
  • Lone Echo 2 - 24. 8. na Oculus Rift 
  • Sniper Ghost Warrior Contracts 2 - 24. 8. na PS5 
  • Hoa - 24. 8. na PC a Switch 
  • ProtoCorgi - 26. 8. na PC a Switch 
  • KeyWe - 31. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 
  • The Big Con - 31. 8. na PC a Xbox 
  • Crown Trick - 31. 8. na PS4 a Xbox One

Máte vybráno? Uvidíme se zase za měsíc. Do té doby nám do komentářů napište, na jakou hru se nejvíce těšíte a proč.