Dlouho vyhlížený měsíc je konečně tady. V listopadu vychází očekávané hry i nová generace konzolí. V pochmurném počasí zalezeme do svých herních doupat a užijeme si například rallye závody, vikingské dobrodružství i remake komiksové střílečky. Už dost tlachání. Pojďme na to! 

DiRT 5 

6. 11. na PC, PlayStation, Xbox 

Začínáme se sešlápnutým plynem až k podlaze. Codemasters píšou novou kapitolu série DiRT, řadí nejvyšší rychlostní stupeň a do cílové rovinky pádí arkádové rallye závody s robustnou kariérou i multiplayerovými party režimy pro pobavení všech. 

V DiRT 5 se vydáte na výlet kolem světa a zazávodíte si na více než 70 jedinečných tratích v 10 různých globálních lokalitách. Automobily jsou rozděleny do 13 tříd a sedmi různých dekád historie. Tuzemské hráče potěší přítomnost škodovky, konkrétně modelu ŠKODA FABIA Rally2 evo, jež zastupuje moderní rallye. Každý vůz bude možné vizuálně upravit v editoru. 

Assassin's Creed Valhalla 

10. 11. na PC, PlayStation, Xbox 

Vikingové troubí na své rohy, překonali chladné moře a dopluli do Anglie. Nyní se svolávají a připravují k útoku, včetně nelítostného válečníka Eivora. Vžijete se do hlavního hrdiny, pustíte se do otevřeného světa z temné doby, budete velet masivním nájezdům na Saské vojsko a pevnosti skrze celou Anglii, drancovat nepřátelská území, hledat vzácnou kořist, rybařit a budovat svou vlastní osadu? To vše a mnohem víc na vás čeká v Assassin's Creed Valhalla.

Destiny 2: Beyond Light 

10. listopadu na PC, PlayStation, Xbox 

Buďte opatrní, Strážci. Nejste jediní, kdo chce použít Stasis jako zbraň. Tohle varování by si měli zapamatovat všichni, co mají v plánu pokračovat v hraní Destiny 2 a koupit si velké rozšíření Beyond Light. V téhle expanzi prozkoumáte Jupiterův zamrzlý měsíc Evropu a budete čelit drsným povětrnostním podmínkám a odhalíte tajemství, která jsou ukryta hluboko pod starověkým ledem. 

XIII

10. 11. na PC, PlayStation, Xbox 

XIII je remake původní first-person akce z roku 2003. Vklouznete do role může bez identity a bez vzpomínek na minulost, který se probudí na pláži v Brightonu s malým klíčem a tetováním XIII. Odpovědi na otázky budete hledat ve 34 různorodých úrovních. Naštěstí máte rychlé reflexy, jste vycvičeným profesionálem, ale zjistíte, že jste sehráli roli při atentátu na prezidenta USA a odhalíte největší spiknutí v historii země. K dispozici budete mít různé pistole, samopaly, brokovnice, házecí nože a takovou specialitou je harpuna. 

Xbox Series X a Xbox Series S 

10. 11.

Přivítejte Xbox Series X a Xbox Series S. Konzole nové generace od Microsoftu vycházejí 10. 11. a my se jim budeme detailně věnovat v jednom z dalších videí. Dnes se ale zaměříme na hry, které si budete moci zahrát. 

Nová generace Xboxu bude podporovat všechny hry z té současné. Některé tituly obdrží bezplatnou aktualizaci a budou výrazně vylepšeny, například střílečka Gears 5, pirátské Sea of Thieves, Forza Horizon 4 nebo Halo: The Master Chief Collection. 

Nás ale zaujala jedna novinka. Jmenuje se The Falconeer a bude dostupná na obě generace Xboxu a PC. Ve hře budete prozkoumávat tajemný otevřený svět z ptačí perspektivy a užívat si frenetické, rychlé a brutální letecké souboje. 

Ve stejný den vycházejí také konzolové verze rychlé taktické strategie Gears Tactics, které se na Xboxu Series X/S pochlubí vylepšeným grafickým kabátkem. 

PLAYSTATION 5

12. 11.

12. listopadu si PlayStation 5 domů ještě nedonesete, protože u nás vychází až 19. listopadu, ale s premiérou konzole v USA, Japonsku a dalších několika zemích se k nám dostanou exkluzivity a konzolové exkluzivity, které stojí za pozornost nejen na PS5, ale pár z nich také na PS4.

Astro's Playroom 

S roztomilým robůtkem se v roce 2018 mohli seznámit majitelé PlayStation VR a hry Astro Bot: Rescue Mission, která prezentovala možnosti virtuální reality. Stejný robůtek přichází s PlayStation 5 a slouží pro demonstraci haptické odezvy a adaptivních spouští u ovladače DualSense. Astro's Playroom je předinstalován v každé PS5 a vy dostanete možnost zavítat ve skákačce do světů, kde jsou přítomné ikonky PlayStationu. 

SACKBOY: A BIG ADVENTURE

Vychází také na PS4 s českými titulky

U plošinovek ještě zůstaneme. Máme tu Sackboye a jeho záchranu hadráčků a světa před zlým Vexem v 3D dobrodružství pro jednoho i více hráčů. Budete procházet různorodým lineárním prostředím, skákat po plošinkách, sbírat předměty a mnoho dalšího. 

Spider-Man: Miles Morales

Vychází také na PS4 s českými titulky

Po úspěšném Marvel's Spider-Man z roku 2018 se na PS5 a PS4 dostává pokračování. V něm budeme hrát za nového pavoučího muže ve známém New Yorku. Miles Morales bude bojovat se zločinci a mentora mu dělá sám Peter Parker, jenž si chce od břemene superhrdiny odpočinout a věnovat se běžnému životu.

Na PS5 navíc vychází remaster původního Spider-Mana, ovšem získat ho lze pouze v rámci dražší edice Spider-Man: Miles Morales. Samostatně se prodávat nebude. 

Demon's Souls

Připravte si nervy a dostatek času. Na PlayStation 5 přichází remake kultovního akčního hardcore RPG titulu Demon's Souls z PS3. Znovu se vypravíme do ponurého fantasy světa, do království Boletarie a budeme bojovat se starověkým zlem a obřími bossy. 

GODFALL

Vychází také na PC

Nejen na PS5, ale také na PC dorazí akční RPG zaměřené na loot od Counterplay Games. Godfall se drží konceptu známého ze sérií Borderlands a Destiny, odehrává se ve futuristickém fantasy světě a soustředí se na kontaktní souboje a magii. Nejdůležitější budou správné zbraně, vybavení a brnění, abyste zastavili apokalypsu. 

THE PATHLESS

Vychází také na PS4 a PC

Na PS5, PS4 a PC si zahrajeme The Pathless od tvůrců hry ABZÛ. Jde o bájné dobrodružství lučištníka a orla. Vydáme se na průzkum tajuplného ostrova a zlomíme temné prokletí, které svírá celý svět. Společně se svým orlím společníkem odhalíme historii ostrova a ve velkolepých bitvách budeme bojovat za obnovu světla. 

YAKUZA: LIKE A DRAGON 

13. 11. na PC, Xbox a PlayStation 

Nový díl série Yakuza je v mnoha ohledech jiný. Máme tu nové město, nového hlavního hrdinu i tahový bojový RPG systém. Novinek je hodně, ale DNA akční adventury zůstalo zachováno, včetně zábavných i podivných mini-her. Fanoušky bude zajímat, že se v rámci nepovinných menších příběhů podívají i do známé Yokohamy.

Call of Duty: Black Ops Cold War 

13. 11. na PC, PlayStation, Xbox 

Call of Duty se letos vrací s novým dílem Black Ops. Nese podtitul Cold War a je zaměřen na rok 1981 s vrcholem Studené války. V příběhové kampani budeme čelit ohromným konspiracím připravovaným desítky let a budeme bojovat v bitvách, které se nikdy nestaly. Vrací se známé a oblíbené postavy ze série Black Ops jako Alex Mason, Frank Woods a Jason Hudson. K této trojici se připojí zcela nový tým, aby společně vystopovali tajemného nepřítele známého jako Perseus

Co se multiplayeru týče, tak v něm budete cestovat po celém světě, od pouští Angoly po chladné Černé moře. Samozřejmě nebude chybět temný kooperační zombie příběh. Ovšem PS5 a PS4 budou mít roční exkluzivitu na speciální Zombies Onslaught, který je určen pro dva hráče.

Hyrule Warriors: Age of Calamity 

20. 11. na Nintendo Switch 

Čekání na novou Zeldu bude delší, než se očekávalo. Náhradou je nečekaný prequel. Jmenuje se Hyrule Warriors: Age of Calamity a odehrává se 100 let před příběhem Breath of the Wild. Dozvíte se o předešlých událostech, zjistíte nové informace o Zeldě, čtyřech šampionech a králi Hyrule. Těšit se můžete na známý svět, který uvidíte ze zcela jiné perspektivy - před objevením Calamity Ganona. Ve hře budete hrát za různé hrdiny, včetně Linka a Zeldy, přičemž každá postava bude mít jedinečné dovednosti. Součástí bude i lokální kooperace pro dva hráče. Co se boje týče, ten bude velmi rychlý a čelit budete armádám všelijakých nepřátel. Cut-scény budou mít podobný styl jako Breath of the Wild.

World of Warcraft: Shadowlands 

23. 11. na PC 

Další stovky utopených hodin v rozsáhlém masivně multiplayerovém světě. Tak to přesně slibuje rozšíření Shadowlands pro World of Warcraft. Šampioni Azerothu musejí vstoupit do podsvětí a nastolit řád poté, co Sylvanas Windrunner otevřela bránu mezi Azerothem a podsvětím. Jste připraveni čelit následkům Sylvainých činů? 

Pokud ano, tak menší upozornění: Shadowlands se neprodává ve standardní krabicové verzi, ale digitálně. Fyzicky seženete pouze sběratelskou edici. 

V listopadu ještě vychází: 

  • Jurassic World Evolution: Complete Edition - 3. 11. na Nintendo Switch 
  • Descenders - 6. 11. na Nintendo Switch 
  • Need for Speed: Hot Pursuit Remastered - 6. 11. na PC, PlayStation a Xbox 
  • Devil May Cry 5 Special Edition - 10. 11. na Xbox Series X/S a 12. 11. na PS5 
  • Observer: System Redux - 10. 11. na PC, Xbox Series X/S a PS5 
  • Fuser - 10. 11. na PC, PlayStation, Xbox, Switch 
  • Sakuna: Of Rice and Ruin - 10. 11. na PC, PlayStation, Switch 
  • Bugsnax - 12. 11. na PC a PlayStation 
  • Just Dance 2021 - 12. 11. na PlayStation, Xbox, Switch 
  • Kingdom Hearts: Melody of Memory - 13. 11. na PlayStation, Xbox a Switch 
  • Mortal Kombat 11 Ultimate - 17. 11. na PC, PlayStation, Xbox, Switch 
  • Katamari Damacy Reroll - 20. 11. na PlayStation a Xbox 
  • Vigor - 25. 11. na PS4 

Vybrali jste si z našeho menu her pro listopad? Napište nám do komentářů, na jakou hru se v listopadu nejvíce těšíte a hlasujte v anketě. Uvidíme se a uslyšíme se na začátku dalšího měsíce u nového souhrnu zajímavých her.