Listopad se tradičně řadí mezi měsíce nabité velkými premiérami. Ani letos tomu není jinak. Vyberete si God of War, Goat Simulator, Pokémony, simulátor policisty nebo snad Evil West? Tenhle měsíc se rozhodně nudit nebudete, jak vám právě dokážeme v přehledu nejzajímavějších her.

LONESOME VILLAGE

1. 11. na PC, PS5, Xbox Series X/S a Switch

Dobře, dobře. Lonesome Village se rozhodně neřadí mezi nejzajímavější hry měsíce, to přiznáváme. Zaujala nás ale z jiného důvodu. Jen se sami podívejte. Nepřipomíná vám to něco? Ano, autoři se vůbec nesnaží odlišit a nestydatě vykrádají Stardew Valley. Rozdíl je snad jen v tom, že tady hrajete za kojota v dobrodružství, ve kterém se nebojuje. Přitom odhalíte tajemnou, magickou minulost vesnice a zachráníte ji před zlem.

THE CHANT

3. 11. na PC, PS5 a Xbox Series X/S

Je čas zvážnit! The Chant je singleplayerová akční adventura z pohledu třetí osoby, ve které pokud chcete přežít, tak musíte vyrobit nástroje, bojovat a uniknout psychedelickým hrůzám na odlehlém ostrově. Tyhle hrůzy z jiné dimenze se přiživují na negativní energii a vy musíte pracovat se skupinou postav, rozplést složitou historii ostrova a poznat strašlivá tajemství tohoto světa.

THE ENTROPY CENTRE

3. 11. PC, PlayStation a Xbox

Nebo si ve stejný den můžete vybrat logickou hru The Entropy Centre, která se inspirovala u Portalu od Valve. Tady budete řešit důmyslné, složité a vzdáleně nemožné překážky a hlavolamy přetáčením objektů v čase. Takhle můžete opravit rozpadlé schodiště, případně zabránit tomu, aby na vás něco těžkého spadlo. Vývojáři vzkazují, že máte přemýšlet obráceně, abyste překonali nemožné. Navíc se na vás bude vaše zbraň usmívat.

FOOTBALL MANAGER 2023

8. 11. na PC, PlayStation, Xbox, Android a iOS

Co by to bylo za listopad bez fotbalového manažera. Ten letošní rozvijí mechanismy z předchozího dílu a mimo jiné vám umožní užší vztah s agenty hráčů a lepší přehled o perspektivách každého fotbalisty. Své manažerské schopnosti můžete otestovat proti nejrealističtějším trenérům v historii série, zatímco díky novým taktickým pokynům mimo držení míče je defenzíva a protiútočný fotbal životaschopnější.

SONIC FRONTIERS

8. 9. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Zažijte Sonica jako nikdy předtím! To je oficiální poselství Segy při lákání na Sonic Frontiers. Výrazně jiné, výrazně odlišné a výrazně divné arkádové dobrodružství známé modré kuličky, která utíká přes kolébku dávné civilizace, Starfallské ostrovy, s impozantními starobylými stavbami, aby zastavila další zlotřilý plán doktora Eggmana. Přitom se musí postavit času a zachránit své přátele.

GOD OF WAR RAGNARÖK

9. 11. na PlayStation s českými titulky

Po čtyřech letech se vracíme za Kratem a jeho synem Atreem. V jejich světě uplynulo pár let a velká bitva mezi severskými bohy a obry, která má vést ke konci světa, se kvapem blíží. Fimbulská zima je v plném proudu. Kratos a Atreus se musí vydat do každého z devíti světů a hledat odpovědi, zatímco se ásgardské síly připravují na předpovězenou bitvu, která ukončí svět. Během cesty budete prozkoumávat mýtické krajiny a čelit strašlivým nepřátelům v podobě severských bohů a monster. God of War: Ragnarök uzavře severskou ságu spartského válečníka. Dle slov tvůrců půjde o hodně brutální dobrodružství, v němž Krat naplno využije své obávané zbraně. Ano, i čepele Chaosu!

POLICE SIMULATOR: PATROL OFFICERS

10. 11. na PC, PlayStation a Xbox

Už přes rok baví simulátor policisty hráče na počítačích, kde je dostupný v předběžném přístupu. Vývojáři za tu dobu udělali kus práce, která vyvrcholí vydáním plné verze. Ta ve stejný den zavítá také na konzole. Ve hře se vžijete do role jedné z osmi hratelných postav a nastoupíte na svou první směnu jako policejní nováček ve fiktivním městě na východním pobřeží USA. Nejprve budete řešit dodržování pravidel silničního provozu, drobné nehody, potyčky na ulici... Později to bude pátrání po hledaných osobách a zatýkání zlodějů, násilníků nebo prodejců drog.

PENTIMENT

15. 11. na PC a Xbox

Od Obsidianu po survivalu Grounded přichází další netradiční hra. Menší tým v rámci velkého studia vytvořil historickou mysteriózní hru inspirovanou iluminovanými rukopisy a tištěnými dřevořezy. V krocích mistrovského umělce se vydáte do bavorských Alp v 16. století, kde dotyčný hledá sám sebe uprostřed vražd, skandálů a intrik. Vyberete si původ, ovlivníte měnící se svět a budete pozorovat následky svých rozhodnutí.

GOAT SIMULATOR 3

17. 11. na PC, PS5 a Xbox Series X/S

Ne, tohle není chyba. Šílený simulátor kozy přeskakuje dvojku a koza Pilgor se vrací rovnou v trojce. Ta láká na zcela nový sandboxový farmářský zážitek, v němž můžete pozvat až tři kamarády do lokální či online kooperace, působit chaos jako tým nebo soutěžit v minihrách a pak už nebýt kamarádi. Béé... Tak co, budete lízat, trkat a ničit všechno a všechny?

THE DARK PICTURES ANTHOLOGY: THE DEVIL IN ME

18. 11. na PC, PlayStation a Xbox

Kdo se bojí, nesmí do lesa. Známé rčení v tomhle případě změníme na kdo se bojí, nesmí do Murder Castle. Do této novodobé repliky domu seriálového vraha H. H. Holmese je pozvaná skupinka dokumentaristů, která v něm musí bojovat o život. A je pouze na vás, jak tenhle hororový příběh z antologie The Dark Pictures dopadne.

SPIDER-MAN: MILES MORALES

18. 11. na PC s českými titulky

Příběh teenagera Milese Moralese, z kterého se stal nový pavoučí muž, přichází na počítače. Miles si snaží zvyknout na nový domov a zároveň jít ve stopách svého mentora Petera Parkera. Když se však rozhoří zuřivý boj o moc, který hrozí zničením jeho nového domova, nový hrdina zjišťuje, že s velkou mocí přichází rovněž velká zodpovědnost. Aby Miles dokázal zachránit celý marvelovský New York, bude se muset vžít do Spider-Manovy kůže a osvojit si ji.

POKÉMON SCARLET AND VIOLET

18. 11. na Switch

Oblast Paldea čeká na všechny dobrodruhy ve dvojici nových pokémoních her Scarlet a Violet, které jsou určené pro všechny. Různá města volně splývají s okolní přírodou bez zjevných hranic otevřeného světa. Ve zdejších mořích, lesích i v oblacích budete hledat Pokémony, bojovat proti divokým Pokémonům a následně je chytat.

EVIL WEST

22. 11. na PC, PlayStation a Xbox s českými titulky

Third-person akce Evil West se dá popsat jako Van Helsing na Divokém západě. Pomocí různých zbraní, včetně brokovnic a plamenometů, se stanete lovcem upírů a zachráníte lidstvo před hluboko zakořeněnou hrůzou, která se noří ze stínů. Navíc nemusíte hrát sami, bojovat můžete s kamarádem v kooperaci.

WARHAMMER 40,000: DARKTIDE

30. 11. na PC

Odvahu budete potřebovat také v temném a nebezpečném úlovém městě Tertium, kde se postavíte nepřátelským hordám a vymýtíte tajemné a zlověstné nové síly dříve, než město podlehne Chaosu. Vytvoříte si vlastní, jedinečnou postavu a pustíte se do brutálních bitev, kde musíte zvažovat rovnováhu mezi bojem na dálku a na blízko. Stejně jako u Vermintide, tak i tady autoři sázejí své karty na kooperaci, abyste spolupracovali s přáteli a užili si tuhle akci.

V LISTOPADU 2022 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Ghost Song - 3. 11. na PC
  • Harvestella - 4. 11. na PC a Switch
  • A Little to the Left - 8. 11. na PC
  • Tactics Ogre: Reborn - 11. 11. na PC, PlayStation a Switch
  • Valkyrie Elysium - 11. 10. na PC
  • McPixel 3 - 14. 11. na PC, Xbox Series X/S a Switch
  • Smurfs Kart - 15. 11. na Nintendo Switch (české titulky)
  • Ys VIII: Lacrimosa of Dana - 15. 11. na PS5
  • Somerville - 15. 11. na PC a Xbox
  • Gungrave G.O.R.E. - 22. 11. na PC, PlayStation a Xbox
  • Ship of Fools - 22. 11. na PC, PS5, Xbox Series X/S a Switch
  • Sable - 29. 11. na PlayStation 5
  • Gundam Evolution - 30. 11. na PlayStation a Xbox

Tak tohle bylo 14 zajímavých her, které vyjdou v listopadu. Napište nám do komentářů, na jaké se nejvíce těšíte a proč. My se na vás budeme těšit zase za měsíc u dalšího Kalendáře hráče.