Už máte dohrané všechny hry, co v roce 2020 vyšly? Pokud ne, měli byste si pospíšit. Máme tu nový rok a s ním začínají nová virtuální dobrodružství. Doufejme, že nedojde k žádným odkladům, jak bývá pro první měsíce nového roku zvykem. Pojďme na to. 

IRIS.FALL

8. 1. na PlayStation, Xbox a Switch 

Hráči velmi kladně hodnocená puzzle adventura Iris.Fall se z počítačů dostává na všechny tři hlavní konzole. Hra nabízí monochromatické dobrodružství, kde základním konceptem je světlo a stín v čistě černobílém stylu s působivým vizuálním kabátkem a napínavou atmosférou. 

Five Nights at Freddy's: Core Collection 

12. 1. na PlayStation, Xbox a Switch 

Hned zkraje roku 2021 nás čeká nová práce v pizzerii Freddyho Fazbeara, kde představivost a zábava ožívají ruku v ruce. Naším úkolem bude zjistit, proč děti a dospělí milují Freddyho a jeho animatronické přátele a přežít děsivá setkání se zabijáckými stroji bloumajícími za nocí pizzerií pátrající po nevítaných návštěvnících. 

V kolekci na nás čekají dva roky s Freddym. Do rukou se nám dostane prvních pět hlavních titulů série, užijeme si hru na schovávanou a získáme spoustu nových trofejí a achievementů.  

Hitman 3 

20. 1. na PC, PlayStation a Xbox 

Výrazným titulem je bezpochyby Hitman 3. V dramatickém zakončení trilogie World of Assassination čekají na známého Agenta 47 nejdůležitější a nejnebezpečnější kontrakty v celé jeho kariéře. Úkolem je zastavit organizaci Providence. Tato nelehká mise bude vyžadovat cestování po celém světě, včetně šesti nových míst jako je Dubaj, anglické panství Dartmoor a čínský Čchung-čching. 

Stronghold: Warlords

26. 1. na PC 

Legendární real-time strategie Stronghold se vrací. Vývojáři z Firefly Studios si pro nás tentokrát připravili oblast Dálného východu. Ve hře převezmeme velení nad hordami Mongolů, imperiálních válečníků a klanů Samurajů, abychom se vrhli na obléhání japonských hradů a opevněných čínských měst. Vůbec poprvé budeme moci najímat, cvičit a velet všem lordům napříč bitevním polem v podobě vojevůdců Warlords. Každý z vojevůdců pod tvým velením podporuje s pomocí unikátních perků tvé strategické dovednosti a vylepšitelné schopnosti. Kromě válčení bude nutné starat se o svůj hrad a poddané. 

The Medium 

28. 1. na PC a Xbox 

Máte pro strach uděláno? Chcete si užít lineární hru pro jednoho hráče? Tak to se vám možná bude zamlouvat psychologická záležitost The Medium od polského studia Bloober Team. Tvůrci Observer a Layers of Fear vás hodlají strašit po dobu 8 až 10 hodin. Stanete se médiem a budete se pohybovat ve skutečném i duchovním světě. Mechanika dvou světů má posílit atmosféru a tvoří základní kámen hry, jež se točí kolem děsivé vraždy dítěte v opuštěném hotelovém letovisku.  

Gods Will Fall 

29. 1. na PC, PlayStation, Xbox, Switch 

Gods Will Fall je akční adventura zasazena do temného fantasy světa, kterému již tisíce let vládnou bezcitní bohové. Ti nutí své poddané, aby je slepě uctívali skrze slib věrnosti. Na ty, kteří tak neučiní, čeká jen pomalá a nemilosrdná smrt. Naštěstí se zde najde osm jedinečných a odvážných válečníků, kteří již mají dost této kruté nadvlády a pokusí se osvobodit celé lidstvo. Čeká nás dlouhá cesta plná osobních příběhů, která povede až ke zrození nových legend. Pokud však neuspějeme, promění se všechno v prach. 

V LEDNU JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Woodsalt [PC a Switch] - 9. 1.
  • MXGP 2020 [PS5] - 14. 1.
  • Scott Pilgrim vs. The World: The Game - CE [PC, PS4, Xbox One a Switch] - 14. 1.
  • Ride 4 [PS5 a Xbox Series X/S] - 21. 1.
  • Bladed Fury [PS4, Xbox One, Switch] - 22. 1.
  • Märchen Forest: Mylne and the Forest Gift [PC, PS4 a Switch] - 28. 1.
  • The Yakuza Remastered Collection [PC, Xbox One] - 28. 1.

Vybrali jste si? Tohle je jen začátek. V roce 2021 nás čeká mnoho úžasných videoherních příběhů. Do té doby nám napište, jaká hra se vám v prvním měsíci nového roku nejvíce zamlouvá a proč.