Vítejte v roce 2022. Předešlých dvanáct měsíců bylo zajímavých, přesto po nich zůstala menší pachuť v podobě řady odložených her. Dobrá zpráva, dočkat bychom se jich měli v následujících měsících. Teď je ale leden, ten obvykle není tak silný, i tak se najdou zajímavé tituly, které mohou rozšířit vaši knihovničku titulů na jednotlivých platformách. Pojďme se na ně společně podívat. 

Monster Hunter Rise 

12. 1. na PC 

Rok 2022 odstartuje lov nových nebezpečných monster, který si užijí i hráči na počítačích. Monster Hunter Rise se z konzole Nintendo Switch přesouvá na počítače a láká na průzkum zcela nového světa, nové příšery, nové zbraně a novou příběhovou linku. Pokud se nemůžete dočkat, na Steamu najdete demo. Lovu zdar! 

ASTRONEER

13. 1. na Switch 

Astroneer se vydává druhou stranou a po počítači a konzolích PlayStation a Xbox se konečně objeví na Switchi, aby potěšil hráče zajímavým dobrodružstvím při průzkumu hranice vesmíru. V tomhle sandboxu se vyplatí spolupracovat s dalšími hráči, abyste společně budovali základny nad nebo pod zemí a odhalili tajemství vesmíru. Při tom všem budete kopat, sbírat, tvarovat a stavět cokoliv, co si přejete. 

God of War 

14. 1. na PC s českými titulky 

Máme tu další přesun. Skvělá a mnohokrát oceňovaná akční adventura God of War z roku 2018 zahazuje exkluzivitu PlayStationu a míří na počítače, kde bude mít také české titulky. Všichni hráči si budou moci vychutnat severské dobrodružství Krata a jeho syna, užít si nespočet soubojů a pokochat se krásnými krajinami. 

U PC verze nechybí nativní 4K rozlišení, odemčená frekvence snímků za sekundu, nejrůznější grafické nastavení a podpora DLSS od Nvidie a FidelityFX Super Resolution od AMD. 

TOM CLANCY'S RAINBOW SIX EXTRACTION 

20. 1. na PC, PlayStation, Xbox a Stadii 

Pro příznivce Rainbow Six: Siege tady máme first-person střílečku Rainbow Six Extraction, která klade důraz na taktiku a sestavení týmu operátorů. Ti podniknou výpravu do nepředvídatelných uzavřených zón a odhalí záhady, které se skrývají za smrtící a neustále se vyvíjející mimozemskou hrozbou. 

Windjammers 2 

20. 1. na PC, PlayStation, Xbox, Switch a Stadia 

Odpudivé mimozemšťany střídá kreslená grafika ve hře s létajícím diskem, bláznivými pohyby a prý úchvatnými postavami. Své dovednosti předvedete v nových arénách a adaptovat se budete muset na nové styly. Tohle má být pokračování se vším všudy, včetně soundtracku z 90. let. 

Pokémon Legends: Arceus 

28. 1. na Switch 

Nintendo si s první výraznou exkluzivitou pro Switch pospíšilo a zve hráče do regionu Sinnoh a příběhu odehrávajícím se v době dávno minulé, kdy nápady jako stát se trenérem pokémonů nebo vytvoření Pokémon League vůbec neexistovaly. Všude kolem sebe narazíte na divoké pokémony žijící v drsném prostředí, což dělá z tohoto regionu úplně jiné místo, než které si pamatujete z Pokémon Diamond a Pokémon Pearl. Abyste pokémona chytili, musíte ho sledovat a vypozorovat jeho chování, poté se k němu opatrně přiblížit, zamířit Poké Ball a hodit. Vaši spřátelení pokémoni vám můžou pomáhat při chytání divokých potvůrek. 

Uncharted: Legacy of Thieves Collection 

28. 1. na PlayStation 5 s českými titulky 

Ve stejný den se o pozornost přihlásí Nathan Drake a Chloe Frazer. Hrdinové se totiž vypravují na známá dobrodružství v remasterech Uncharted 4: A Thief’s End a Uncharted: The Lost Legacy. Obě hry byly předělány pro PlayStation 5 a nabídnout mají úchvatné dobrodružství v lepším kabátku s vylepšenou hratelností a všelijakými moderními efekty. Potěší přítomnost českých titulků. Na PC verzi se kolekce dostane později.

To je teprve začátek. V roce 2022 nás toho čeká mnohem víc. V dalších dílech Kalendáře hráče se dostane na očekávané Dying Light 2 s hutnou atmosférou a zombíky, kung-fu bojovku Sifu, Horizon Forbidden West s pokračováním dobrodružství nebojácné Aloy ve světě ovládaném velmi nebezpečnými stroji nebo Elden Ring, u něhož prověříme své nervy. 

Z těch velkých titulů nemůžeme ještě opomenout závody Gran Turismo 7, post-apokalyptický ST.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, novou značku Forspoken od tvůrců Final Fantasy, restart Saints Row, vesmírné dobrodružství Starfield, Marvel's Midnight Suns ve stylu série XCOM, završení severské ságy Krata v God of War: Ragnarok, tajemné Ghostwire: Tokyo od autorů Evil Within, Gotham Knights a netrpělivě očekávané Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera. 

Překvapit může A Plague Tale: Requiem, survival horor The Callisto Protocol od tvůrce Dead Space, Ark 2, Mario + Rabbids: Sparks of Hope pro Nintendo Switch, Slime Rancher 2, Lord of the Rings: Gollum, Park Beyond, Stray či kooperativní Suicide Squad: Kill the Justice League.

Jak vidíte, je toho hodně, co nás čeká. Tak si zatím užijte leden a uvidíme se zase za měsíc. Ahoj!