Pátý měsíc aktuálního kalendářního roku přináší zajímavé hry, na které fanoušci dlouho čekají. Užijeme si akční i hororové momenty v novém Resident Evil, znovu se vypravíme na dobrodružství s velitelem Shepardem, zahrajeme si na Robina Hooda v drsném středověku, staneme se mutantem v rozmanitém světě nebo si užijeme další potápění v oceánu na mimozemské planetě. 

Skate City 

6. 5. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 

Začneme zlehka. Skate City je arkádová skateboardingová hra, která nás provede světem triků ve třech městech: Los Angeles, Barcelona a Oslo. Vše se odehrává z bočního pohledu a cílem je kombinovat triky, vytvářet působivá komba a získat co největší množství bodů, abyste si koupili nové kosmetické doplňky. 

Resident Evil Village 

7. 5. na PC, PlayStation, Xbox a Google Stadia

Už jste se rozehřáli? Přichází pokračování sedmého Resident Evilu. Ve Village si užijeme hrůzy v tajemné vesnici a v ještě tajemnějším hradě, kterému vládne obří upírka se svými dvěma dcerami, které se mohou proměnit v roje hmyzu. Také už vás mrazí? Ethan bude čelit mnoha hrozbám, včetně rychle se pohybujícím stvořením, která ho neúnavně pronásledují. Pozor si tentokrát musíte dávat i na střechy budov ve vesnici. Naštěstí budete mít k dispozici arzenál všelijakých zbraní. Jaké? Nůž, pistoli a revolver doplní brokovnice, útočná puška i dynamit. To docela jde, ne? 

Majitelé Resident Evil Village zdarma obdrží samostatnou multiplayerovou hru Resident Evil Re:Verse, která oslavuje 25. výročí série a postaví proti sobě oblíbené postavy z celé franšízy. Jakmile jste ale poraženi, tak se proměníte na biologickou zbraň a můžete se svým nepřátelům pomstít. Hahaha. 

Capcom ale multiplayer odložil. RE:Verse dorazí až během léta. 

HOOD: OUTLAWS & LEGENDS

10. 5. na PC, PlayStation a Xbox

Pokud máte rádi spolupráci a jste příznivci Robina Hooda, tak je pro vás určena multiplayerová bojovka Hood: Outlaws & Legends zasazena do temného a brutálního středověku za tyranské vlády. Několika odvážlivcům došla trpělivost a rozhodli se ukrást největší z největších pokladů. Ty jsou ovšem pod ochranou stráží s nemilosrdnou umělou inteligencí. Navíc si musíte dávat pozor také na druhý tým hráčů. 

MASS EFFECT: LEGENDARY EDITION 

14. 5. na PC, PlayStation a Xbox 

Po neúspěšném Mass Effectu Andromeda se studio BioWare vrací k původní trilogii, kterou nám naservíruje v remasteru. Znovu si prožijeme příběh velitele Sheparda a jeho družiny při vesmírném dobrodružství. Očekávat máme vylepšený grafický kabátek s přepracovanými texturami a lepšími efekty, stejně tak lepší zvuky a v některých ohledech i pohodlnější ovládání. Co se nezmění, tak je příběh. 

Subnautica: Below Zero

14. 5. na PC, PlayStation, Xbox a Switch s českými titulky 

Původní Subnautica nás okouzlila potápěním do oceánu na mimozemské planetě. Below Zero kráčí ve šlépějích úspěšného předchůdce a celý koncept vylepšuje. Příběh se odehrává po událostech z jedničky a vyzve vás, abyste přežili v ledových biomech nad i pod povrchem záhadné planety. Budete se potápět, vyrábět nástroje a sbírat suroviny. 

Potěší přítomnost českých titulků na všech platformách. Že se vývojáři vydali správnou cestou potvrzují pozitivní hráčské recenze early access verze. 

DAYS GONE

18. 5. na PC s českými titulky 

Po Horizon Zero Dawn přichází na počítače také PlayStation exkluzivita Days Gone s hordami nakažených. Nazujete si promáčené boty bývalého motorkářského psance Deacona St. Johna, který je v dnešním zničeném světě lovcem odměn, a zkusíte přežít v Oregonu po globální pandemii. Ta srazila lidstvo na kolena a další smrtící údery schytává od divokých freakerů. Vy budete mimo jiné lovit jejich hordy, které čítají stovky až tisíce jedinců. 

ELITE DANGEROUS: ODYSSEY

19. 5. na PC

Ambiciózní rozšíření ambiciózního vesmírného simulátoru. Expanze Odyssey zve hráče k průzkumu a boji na povrchu mimozemských planet z pohledu třetí osoby. Dosud bylo možné válčit pouze ve vesmíru. Na hráče čekají nové diplomatické a obchodní úkoly i scénáře vyžadující stealth a přímý boj s využitím bohatého arzenálu zbraní a vybavení. Na planetách budete mimo jiné hledat život. Otázkou ale je, zda ho najdeme... 

Konzolisté si na Elite Dangerous: Odyssey musejí počkat do podzimu letošního roku. 

Knockout City

21. 5. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Nová dynamická onlinovka Knockout City kombinuje prvky střílečky s vybíjenou. Dejte dohromady tým a rozdejte si to s rivaly. Upravte si postavu a vytvořte tým s přáteli s cílem ovládnout Knockout City. Vyřazujte protivníky lstivými střelami a koordinovaným týmovým postupem, zatímco se budete vyhýbat míčům letícím přes mapu, nebo je chytat. Nemáte míč? Žádný problém! Doslova se můžete stočit a udělat míč ze sebe, dostat se do rukou spoluhráči a stát se nejničivější zbraní. 

RUST

21. 5. na PlayStation a Xbox 

Populární survival Rust konečně míří na konzole PlayStation a Xbox. Přežívat budete na brutálním a záhadném post-apokalyptickém ostrově s dalšími 99 hráči. Tady vás všechno může zabít. Musíte překonat žízeň a hlad, bojovat proti živlům, vyrábět zbraně a bránit se před nepřáteli, mezi které se řadí ostatní hráči, vědci, medvědi a vlci. 

Důležitá poznámka: Konzolové verze Rustu jsou odděleny od PC verze. 

Biomutant

25. 5. na PC, PlayStation a Xbox 

Poslední hrou na našem seznamu je Biomutant. Hra je mnohými označována za černého koně letošního roku. Malý tým s velkými ambicemi hráče zve do post-apokalyptického otevřeného světa, kde si užijí kung-fu RPG bajku v kůži nevšedního mutanta. Toho si vytvoříte k obrazu svému a užijete si průzkum různorodého prostředí a boj se sečnými, bodnými, tupými i střelnými zbraněmi. 

PLAYSTATION PLUS

Ještě nekončíme! Co čeká na předplatitele konzolových služeb v květnu za hry? Sony si pro členy PlayStation Plus připravila destruktivní závody Wreckfest od autorů FlatOutu (výhradně pro PS5), střílečku Battlefield 5 z druhé světové a survival Stranded Deep s přežíváním kdesi v Tichém oceánu. 

Xbox Games With Gold

To Microsoftu si pro Xbox hráče přichystal strategickou deskovou pohádku s temnou atmosférou jménem Armello, Dungeons 3 s velením armády zla, kostičkové dobrodružství Lego Batman a manažersko-budovatelskou strategii Tropico 4.

V květnu ještě vychází:

  • RWBY: Grimm Eclipse – Definitive Edition - 13. 5. na Nintendo Switch 
  • Subnautica - 14. 5. na Nintendo Switch 
  • SnowRunner - 18. 5. na Nintendo Switch 
  • Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice - 18. 5. na PlayStation, Xbox a Switch 
  • Miitopia - 21. 5. na Nintendo Switch 
  • Capcom Arcade Stadium - 25. 5. na PC, PlayStation a Xbox 
  • Maneater - 25. 5. na Nintendo Switch 
  • Song of Horror - 25. 5. na PlayStation a Xbox 
  • MechWarrior 5: Mercenaries - 27. 5. na Steam, Xbox One a Xbox Series X/S 
  • Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground - 27. 5. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 
  • World's End Club - 28. 5. na Nintendo Switch 

Máte vybráno? Uvidíme se zase za měsíc. Do té doby nám do komentářů napište, na jakou hru se nejvíce těšíte a proč.