Minulý měsíc jsme se prošli temnými moravskými lesy v českém psychologickém hororu Someday You'll Return, stali se obávaným žralokem v Maneateru a zahodili jsme krumpáče a vydali jsme se na průzkum temných, nebezpečných dungeonů v Minecraft Dungeons. Co nás čeká v následujících dnech a týdnech? Návrat oblíbených real-time strategií, pořádné arkádové závody na Switch a samozřejmě očekávané pokračování thrilleru od Naughty Dog. Tak pojďme na to.

Jako každý měsíc jsme si pro vás připravili souhrn v textové formě i video se speciálním scénářem. Hrami měsíce vás provede Gelu a Terka.

VALORANT

2. června na PC

Červnový kalendář hráče začneme zostra. Hned na začátku měsíce vyjde dlouho vyhlížená plná verze taktické first-person střílečky Valorant. Riot Games uvedou na trh bezplatnou PC verzi. Očekává se velký zájem hráčů, kteří se nedostali do proběhnuté uzavřené bety. Ty doplní početná komunita, kterou si Valorant stihl za pár měsíců získat.

Každopádně, čeká na vás nový herní obsah, nový herní mód, nový agent a nová mapa. Hra je popisována jako mix Counter-Strike a Overwatch, každý agent má speciální schopnosti a dovednosti, které jsou ve spolupráci s dalšími členy týmu velmi účinné. Takže si připravte samopaly, brokovnice, kulomety, útočné pušky, odstřelovací pušky, schopnosti a hurá do boje.

COMMAND & CONQUER REMASTERED COLLECTION

5. června na PC

Série Command & Conquer se řadí mezi jedny z nejlepších strategií, zejména pak díly Tiberian Dawn a Red Alert. Není tak divu, že EA ve spolupráci se studiem Petroglyph Games vrací tuhle real-time ikonu mezi živé. Tvůrci série 8-Bit a Star Wars: Empire at War s bývalými členy původního týmu připravili remasterované díly ve 4K rozlišení s možností přepínání grafiky mezi starou a vylepšenou grafikou.

Chybět nebude ani bonusová galerie s doplňujícími záběry a fotkami z vývoje a remasterovaná hudbu od původního skladatele Franka Klepackiho. K tomu přibalí rozšíření Covert Ops, Counterstrike a Aftermath, editor map a podporu multiplayeru. Čeká nás celkem více než 100 misí v rámci kampaně a přes 250 map v zápasech pro více hráčů.

DESPERADOS 3

16. června na PC, PS4, Xbox One

Divoký západ, kovbojové, psanci, benevolentnější zákony a spousta přestřelek. Říká vám to něco? Desperados jsou zpět v rámci prequelu. John Cooper vytvoří skupinu nepravděpodobných hrdinů a hrdinek s velice odlišnými osobnostmi a pustí se na dramatickou výpravu napříč USA a Mexikem ze 70. let 19. století. Bude čelit neuvěřitelně velké přesile a bude muset přechytračit výrazně početnější gangy.

Vypadá to, že Desperados jsou skutečně zpět v plné síle, tak doufejme, že to vyjde a my si užijeme napínavé taktické přestřelky v reálném čase zasazené do drsného prostředí Divokého západu, včetně pouštních kaňonů, močálů kolem Mississippi nebo bujících moderních měst ve dne i v noci.

DISINTEGRATION

16. června na PC, PS4, Xbox One

Nemáte dost sci-fi stříleček? Tak to se o slovo hlásí další. Marcus Lehto, spolutvůrce Halo, vytvořil Disintegration - sci-fi střílečku z pohledu první osoby, která kombinuje prvky FPS a real-time strategie. Vše se odehrává v blízké budoucnosti na Zemi. Lidstvo během hladomoru a planety na pokraji zkázy přišlo na způsob, jak přežít, zvaný integrace. Během tohoto speciálního procesu jsou lidské mozky přeneseny do robotického těla. Z onoho chaosu zároveň povstala agresivní armádní legie, která chce ovládnout svět a provést proces integrace i u zbytku lidstva, aby upevnila svou moc.

Převezmete roli zkušeného pilota Romera a povedete malou skupinu psanců bojovat proti ohromující nepřátelské síle. Čeká na vás napínavá singleplayerová kampaň, v níž budete ovládat Gravcycle. To je speciální létající stroj s velkou palebnou silou. Letho se svými kolegy připravil i frenetický multiplayer, kde piloti a jejich posádky soutěží ve třech herních režimech na šesti různých mapách. Mohla by to být dobrá zábava.

WAKING

18. června na PC, Xbox One

Mezi záplavou velkých titulů nesmíme opomenout jeden menší. Waking vnadí na emocionální dobrodružství vaší umírající mysli. Ocitli jste se v kómatu a sníte. Slyšíte hlasy, které vás volají domů, vábí vás ke světlu, abyste prázdnotu nechali za sebou. Není ale čas, musíte bojovat se silami zapomnění, abyste si vzpomněli na své milované, a přitom bojovali o svůj život. Budete procházet nehezkou cestou své mysli ve snaze probudit se. Cestou čelíte svému strachu a touhám. Taky vás z toho mrazí?

THE LAST OF US PART II

19. června na PS4 s českými titulky

Je to tady. Po řadě odkladů, předlouhém čekání se všichni příznivci PlayStationu dočkají. Vychází The Last of Us Part II s českými titulky na PS4. Dobrodružství mladičké, leč nebojácné Ellie a Joela pokračuje. Pět let po jejich nebezpečné cestě přes post-pandemické Spojené státy se naše ústřední dvojice usadila v Jacksonu ve státě Wyoming. I přes neustálou hrozbu útoku nakažených nebo jiných zoufalých přeživších žijí v klidu a míru ve vzkvétající komunitě těch, kteří přežili. Idylka ale netrvá dlouho. Násilná událost naruší jejich vcelku poklidný život a Ellie se rozhodne vydat na nelítostnou cestu za spravedlností ve snaze uzavřít tuto kapitolu svého života.

Co si pod tím představit? Z Ellie se stane vraždící monstrum, bude lovit ty, kteří jsou za tuhle událost zodpovědní a při tom bude čelit zničujícím fyzickým i emocionální následkům svých činů.

BURNOUT PARADISE REMASTERED

19. června na Switch

Na Nintendo Switch se řítí arkádové závody Burnout Paradise v remasterovaném podání. Vrátíte se do prosluněného Paradise City a užijete si adrenalinové závody bez zábran v hektických ulicích v centru města i na divokých horských cestách. Tady opravdu nebude nutná nějaká příručka pro slušné řidiče, tohle jsou destrukční závody se vším všudy. Snad to Switch udýchá.

SPONGEBOB SQUAREPANTS: BATTLE FOR BIKINI BOTTOM – REHYDRATED

23. června na PC, PS4, Xbox One, Switch

Tak co, děcka, jste ready? Kultovní klasika se vrací, věrně reprodukovaná ve vší podmořské kráse! Hrajte jako SpongeBob, Patrik a Sandy a ukažte zlému planktonu, že zločin se vyplácí ještě hůř než práce pro pana Krabse. Chcete zachránit Zátiší bikin před spoustou zběhlých robotů? No jasně že ano! Chcete skákat bungee ve spoďárech? Proč by ne! Chcete spojit síly ve zcela novém režimu pro více hráčů? Tak vzhůru do bitvy!

Akční plošinovka SpongeBob SquarePants bude zábavou zejména pro mladší hráče.

HUNTING SIMULATOR 2

25. června na PC, PS4, Xbox One

Pojďme si odpočinout od zběsilých přestřelek, strhujícího thrilleru, arkádových závodů. Tohle je pokračování loveckého simulátoru, ve kterém prozkoumáte coloradské pláně, texaskou poušť a evropské lesy v rozsáhlých otevřených světech s cílem vystopovat různá divoká zvířata a ulovit je. K ruce vám bude pes. Vybrat si budete moci mezi labradorským retrívrem, německým krátkosrstým ohařem a bíglem – každý pes má své vlastní lovecké vlastnosti. K dispozici bude více než 160 zbraní, doplňků a oblečení.

V ČERVNU JEŠTĚ VYCHÁZÍ

  • Pro Cycling Manager 2020 - 4. června na PC, PS4 a Xbox One
  • Tour de France 2020 - 4. června na PS4 a Xbox One
  • The Outer Worlds - 5. června na Switch
  • 51 Worldwide Games - 5. června na Switch
  • Beyond Blue - 8. června na PC, PS4 a Xbox One
  • The Elder Scrolls Online: Greymoor - 9. června na PS4 a Xbox One.
  • Warborn - 12. června na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Best Friend Forever - 18. června na PC a Switch
  • Ys: Memories of Celceta Remaster - 19. června na PS4
  • Ninjala - 24. června na Switch
  • Mr. Driller DrillLand - 25. června na PC a Switch
  • Blair Witch - 25. června na Switch
  • The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 3 - 30. června na Switch

Vybrali jste si z našeho menu červnových her? Napište nám do komentářů, na jakou hru se v červnu nejvíce těšíte a hlasujte v anketě. Uvidíme se a uslyšíme se na začátku dalšího měsíce u nového souhrnu zajímavých her.